L'Ajuntament de Vila-Seca es compromet a portar la brossa als veïns que no puguin

La retirada dels contenidors del casc antic ha generat una gran dificultat per alguns veïns per llençar la brossa
Imatge d’un contenidor fora de servei de plaça l’Església
Imatge d’un contenidor fora de servei a la plaça l’Església | Cedida

Tal com va quedar decidit en l’últim ple municipal celebrat el passat dimecres dia 28 de març, l'Ajuntament de Vila-seca es comprometrà a portar la brossa als contenidors a aquells veïns i veïnes que visquin al casc antic i que, per problemes de mobilitat, no tinguin oportunitat de portar-la. La incapacitat que certes persones tenen de llençar la brossa es deu a la retirada dels contenidors d’aquesta zona del municipi, com per exemple, els contenidors que es trobaven a la plaça de l’Església.


 

 

Reacció del Grup en Comú

Aquesta demanda es va crear a partir d'una petició que va formular Elisabet Sánchez, portaveu de Vila-seca en Comú, a canvi de retirar una proposta que presentaven per implantar el sistema de recollida porta a porta al centre històric, com a conseqüència de l’anul·lació del funcionament dels contenidors que fins ara donaven aquest servei al nucli històric. 

 

Des del Grup Municipal de Vila-seca en Comú han declarat que han dit que «es donen per satisfets» amb l’aprovació d’aquesta mesura per part de l’Ajuntament, perquè asseguren que «el principal objectiu de la moció era donar resposta a aquells veïns i veïnes amb dificultats per portar la brossa com a conseqüència de l'anul·lació dels contenidors que donaven aquest servei barri antic del municipi». 


 

Resposta de l'alcalde

L'Alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, va voler donar resposta a una pregunta plantejada per Josep Forasté, portaveu del Grup Municipal de Decidim, matisant que «aquest servei es faria excepcionalment en aquells casos en què la persona incapacitada per portar la brossa no disposés de suport familiar o comunitari necessaris per realitzar aquesta tasca de manera adequada».

 

Un ple beneficiós pel grup en Comú

El darrer plenari municipal de Vila-Seca va ser positiu pel grup en Comú, no només per l’aprovació d’aquesta proposta que ells havien plantejat, sinó també perquè es va acceptar per unanimitat la seva demanda per contribuir a reduir el consum de sucre durant la infància.  
Comentaris

envia el comentari