La fiscalia rebaixa a onze anys de presó la petició per a l’home que va matar una dona a Valls

El processat demana perdó i assegura que «si no fos perquè estava tan begut això no hauria passat»
Pla detall de les mans de l'home acusat d'assassinar una dona a Valls.
Pla detall de les mans de l'home acusat d'assassinar una dona a Valls. | VallsDiari.cat

 

La fiscalia ha rebaixat de vint a onze anys de presó la petició per a Iulian S.O., l’home de 41 anys que va matar una dona que exercia la prostitució en un pis de Valls, l’abril del 2016. Aquest divendres, el fiscal ha mantingut la qualificació d’assassinat amb traïdoria, però ha inclòs els atenuants de confessió i consum d’alcohol, perquè l’home es va personar a la comissaria després de cometre el crim i tenia afectades lleument les seves capacitats. L’advocat de la defensa s’ha adherit a la petició del fiscal, que també inclou una pena de quinze anys d’inhabilitació, el pagament d’una indemnització de 200.000 euros per a la filla de la víctima i les costes judicials.

 

En el darrer torn de paraula del judici que va arrencar dilluns a l’Audiència de Tarragona, el processat ha demanat perdó a tothom i ha dit sentir-ho moltíssim. «Si no fos perquè estava tan begut, això no hauria passat», ha lamentat. Dilluns es lliurarà l’objecte del veredicte al jurat popular.


Pla general de la sala de vistes de l'Audiència de Tarragona on ha començat el judici.
Pla general de la sala de vistes de l'Audiència de Tarragona on ha començat el judici. | VallsDiari.cat

 

Ganivetades «mortals de necessitat»

La dona assassinada en un pis de Valls l’abril del 2016 es va intentar defensar del seu agressor, però va rebre diverses ganivetades «mortals de necessitat», especialment al coll, que van produir una pèrdua sanguínia massiva i una pèrdua de consciència molt ràpida. Segons va declarar aquest dijous els pèrits forenses a l’Audiència de Tarragona, la víctima, de 47 anys, presentava una vintena de lesions defensives, sobretot a les mans.

 

L’estudi del cadàver assenyala que l’agressor va començar a agredir la víctima «cara a cara», possiblement estant drets, però que després la va ferir reiteradament un cop ella ja estava estesa a terra. Els psicòlegs han subratllat la «fredor afectiva» i els «trets antisocials» de Iulian S.O., de 41 anys, si bé han conclòs que no pateix cap patologia psíquica. Els pèrits han definit el processat com una persona «dura», «impulsiva», «gelosa» i, fins i tot, amb «certa predisposició a la violència». Un dels aspectes que més els va sobtar, han dit, va ser la «manca d’expressivitat emocional» i el «discurs pla» que emprava per referir-se al crim en les diferents exploracions psicològiques.


Els pèrits han sostingut que un consum excessiu d’alcohol podria haver fet que l’home es desinhibís i actués de forma més agressiva, però el seu elevat nivell de tolerància a l’alcohol posa en qüestió que hi hagués falta de control del seu comportament, segons han manifestat.

 

En aquest sentit, els forenses i psicòlegs han detallat que l’home consumia alcohol de forma esporàdica i, puntualment, de forma abusiva sense presentar criteris de dependència. S’estima que, en el moment dels fets, l’home presentava una taxa d’1,69 grams d’alcohol per litre de sang, però això pràcticament no va afectar a les seves capacitats. En aquest cas, han insistit els experts, ho hagués fet en el seu nivell «més lleu». Fins i tot, no han descartat que, per la seva manera de ser, l’home hagués pogut actuar violentament sense haver begut.Comentaris

envia el comentari