Onze colles aspiren a guanyar el primer Concurs Nacional d’Enceses que se celebrarà a Picamoixons

Organitzat per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya tindrà lloc el dia 10 de març
La presentació del concurs s'ha fet al local social de Picamoixons.
La presentació del concurs s'ha fet al local social de Picamoixons. | J.V.

El primer Concurs Nacional d’Enceses, que se celebrarà a Picamoixons aquest dissabte 10 de març a partir de les 19.00 hores, ja coneix el nom dels onze finalistes que competiran per esdevenir-ne els guanyadors. Les colles seleccionades van dirimir-se en un sorteig que va tenir lloc el 13 de gener a Sant Sadurní, durant la celebració de l’Assemblea General de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya (FDDC), entitat organitzadora del concurs.


Segons establien les bases del concurs, dues formacions de diables representaran cada vegueria catalana. Les escollides són la colla La Vella de Gràcia, i els Mansuets de Foc de Vilassar de Mar (vegueria de Barcelona); el Grup de Diables BAT i el grup de Diables de l’Alt Urgell (Lleida i Alt Pirineu); els Bruixots d’Alcover i la Colla de Diables de Riudoms (Camp de Tarragona); el Ball de Diables Sexes Foc i el grup l’Espetegafoc (Penedès); la colla de Diables de la Sa Forcanera de Blanes (Girona i Catalunya Nord); i la Colla de Diables i tambors lo minotaure d’Amposta i la Colla de Diables i tambors lo Golafre (Terres de l’Ebre).

 

La presentació també ha comptat amb la participació de nou colles participants.
La presentació també ha comptat amb la participació de nou colles participants. | J.V.

 

La presentació del concurs, que es va fer el passat 13 de febrer al Local Social de de Picamoixons, va comptar amb la participació de nou colles participants. A l’acte també hi va participar l’alcalde de l'EMD de Picamoixons, Francesc Rull, Jordi Gras, Director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona i Pep Enric Martí, president de la FDDC. 


El cartell, obra d’una vallenca

El cartell promocional del concurs, obra de la vallenca Gisela Martí i Suñé, visualitza els elements més identificatius de les enceses: la massa on es porten les carretilles, i les clàssiques banyes del vestuari dels diables. La proposta de Martí ha estat la guanyadora de la convocatòria oberta per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya.

 

El 1r Concurs Nacional d’Enceses està organitzat per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, i compta amb el suport de l’ajuntament de Picamoixons, i la col·laboració de Pirotècnia Catalana, Focs Artificials Estalella, Pirotècnia Igual, Pirotècnia Tomàs i Arç Cooperativa.Comentaris

envia el comentari