Obert el període per fer propostes pels pressupostos participatius de 2018 a Valls

Fins al 21 de juliol es poden presentar projectes que no superin els 140.000 euros
El parc de barres a l’Skate Parc del Fornàs va ser un dels projectes finalment seleccionats per aquest 2017. | Youtube

El termini per a la presentació de propostes per als pressupostos municipals participatius corresponents a l'exercici 2018 es manté obert fins al 21 de juliol, segons ha informat l'Ajuntament de Valls. Els interessats a participar-hi podran fer les seves propostes presentant una instància a l'OAC indicant el nom, DNI i telèfon i/o mail de contacte.

  

  

El protocol estableix uns criteris que han de complir les propostes. Així, a més de no poder superar els 140.000 euros previstos per al 2018 en pressupostos participatius, les actuacions han de ser de competència municipal i d'interès general per a la ciutat o un barri. També han de ser actuacions amb un cost de manteniment sostenible, que no suposin contractació de nou personal i que tampoc tinguin afectació en el pressupost de més d'un any. Les propostes no podran estar incloses dintre d'altres actuacions vinculades a la recepció de possibles subvencions d'altres administracions.

 


El procés, un cop els ciutadans hagin fet les seves propostes de projectes, i segons expliquen des del consistori vallenc, continuarà «amb la priorització de les mateixes en el cas que se n'hagin presentat moltes». D'aquesta manera, s'efectuaran les fases de deliberació a través de sessions de debat per escollir-ne un màxim de 50. Durant els mesos d'agost i setembre, una comissió tècnica valorarà la viabilitat de totes les propostes, d'acord amb el que estableix el protocol de pressupostos participatius, i calcularà la inversió necessària per a cadascuna d'elles.


Les votacions de les propostes per al 2018 s'efectuarà el mes d'octubre d'aquest mateix any 2017, amb l'objectiu que les propostes més votades es puguin incloure ja en els pressupostos municipals per al proper exercici.
Comentaris

envia el comentari