Nou sistema per pagar la zona blava de Valls: estalvia't temps i diners

Aquest mes de febrer ha entrat en funcionament una nova aplicació per a mòbils que permetrà aparcar en zona blava sense passar pel parquímetre i pagant pel temps real d’estacionament
La zona del Portal Nou es podrà pagar amb la nova aplicació. | J.V.

L'empresa municipal d'aparcaments VIAS SAM de Valls ha implantat des d'aquest mes de febrer un nou sistema de pagament en les zones blaves per mitjà d'una aplicació per a telèfons mòbils que no tindrà cap cost per als usuaris. La nova 'AparcApp' informa els conductors sobre la disponibilitat de places en les zones d'estacionament regulat i permet que l'usuari no hagi de preveure amb antelació el temps que estarà aparcat ni hagi d'avançar diners ja que el pagament serà ajustat al temps real d'estacionament i es farà «còmodament des de la mateixa app».

 

Nou sistema aParcApp. | VallsDiari.cat

 

  

 

 

 

 


El nou sistema 'AparcApp' és un instrument que permet planificar amb temps l'estacionament del vehicle, ja que s'hi pot consultar un mapa amb temps real de les places disponibles a la ciutat. Una vegada aparcat, des de la mateixa app al telèfon mòbil es pot activar el pagament de la zona blava sense necessitat de desplaçar-se al parquímetre per introduir monedes o targeta i retirar un tiquet. «L'aplicació facilita l'estacionament de curta durada per a compres i gestions ràpides, per la qual cosa la rotació de vehicles serà més alta», subratllen des de la regidoria de Mobilitat.

 

'AparcApp' es definex com «un sistema pràctic i ràpid per als conductors», però també s'assegura des de l'ens municipal que aporta avantatges per als comerciants i els usuaris que van a fer les seves compres. Segons la regidoria de Mobilitat, encapçalada pel regidor d'ERC Francesc Anguela, el comerç local també se'n veurà beneficiat «ja que disposarà a través de l'aplicació d'un sistema de publicitat geolocalitzada que permetrà arribar als clients que hagin aparcat a prop». A més, els comerços podran generar a través d'AparcApp tiquets amb saldo d'estacionament, «que podran entregar als seus clients, i així facilitar-ne l'estacionament proper.» Els clients sabran quins comerços són a prop d'on han deixat el cotxe i, a més, i tindran la possibilitat d'obtenir tiquets amb crèdit gratuït d'estacionament en aquells establiments on comprin si n'han generat a través d''AparcApp'.

 


Finalment, cal destacar que VIAS SAM gestionarà el sistema via internet i disposarà d'informació en temps real de totes les seves zones d'aparcament regulat. La regidoria de Mobilitat destaca al mateix temps que la implantació d'aquest sistema suposa un compromís amb el medi ambient, «ja que el conductor que cerca plaça acaba fent menys tombs i, per tant, el vehicle emet menys gasos».Comentaris

envia el comentari