L'Alt Camp tenyeix de groc fluorescent la manifestació de la Diada a Barcelona

Més de 2.500 comarcans s'han desplaçat a la 'Diada del Sí'

 

Moltes estelades, crits a favor de la independència, festa i molta alegria han estat els símbols i les sensacions que s'han pogut sentir al tram 410 entre el carrer Aragó i Muntaner de part dels manifestants procedents de l'Alt Camp -més de 2.500 persones- que han decidit participar en una nova mobilització convocada per Òmnium Cultural i l'ANC per commemorar la Diada, tres setmanes abans del referèndum per la independència del proper 1 d'octubre. Finalment, han sortit autocars des de la Riba, Picamoixons, Cabra del Camp, Figuerola, Aiguamúrcia, el Pont d'Armentera, Vila-rodona, Bràfim, Alcover, el Pla de Santa Maria, la Masó, el Milà, el Rourell, Rodonyà, Montferri i Vilabella.

  

 

L'ambient era distès, tranquil, familiar, cívic i molt pacífic. La Mulassa de Valls, els gegants de la Riba, les dues colles castelleres de Valls, el Manotes de Figuerola del Camp han estat els encarregats d'amenitzar l'espera fins que a les 17.14 hores quan una pancarta de 16x16 metres ha començat a avançar per damunt dels assistents des de l'extrem del Llobregat fins a acabar al punt central, a la cruïlla entre el Passeig de Gràcia i el carrer Aragó. Aquesta ha estat una de les quatre lones que han recorregut els quatre eixos del signe de suma amb inscripcions on es podia veure urnes, un colom de la pau i dos 'sí'.

 

  

 

 


En total, l'ANC de Valls i l'Alt Camp ha desplaçat 45 autocars, al voltant d'unes 2.500 persones, a les quals s'hi ha unit la gent que ha decidit viatjar a Barcelona amb el seu cotxe particular o amb tren. Paral·lelament, cal destacar, com ja ve sent habitual, que les dues colles castelleres de la ciutat han volgut estar presents en una mobilització tan important enlairant pilars de cinc i diversos castells de la gamma de set.

 

Segons Valls-Alt Camp per la Independència, «la Diada del Sí ha estat, com esperàvem, un èxit de participació i una nova mostra de determinació i civisme. Hem fet un llarg camí i, ara, que guanyem l’1 d’octubre i la República Catalana depèn de nosaltres. Tal com va dir el president de l’ANC, ens hem de declarar insubmisos de tribunals que només volen preservar la indivisibilitat d’una pàtria que mai no ha estat la nostra».

  

Finalment, cap a les set de la tarda, tots els congregats s'han desplaçat fins als autobusos que els han tornat als punts de destí.


Comentaris

envia el comentari