Gairebé el 40% d’alumnes de l’escola de Picamoixons no aniran demà a classe

Els pares, objectors de consciència a les proves d'avaluació de competències, denuncien que s'obligarà els infants a passar les proves «no respectant la seva decisió»

Façana de l'escola Rocabruna de Picamoixons. Foto: Jordi Vilanova

 

 

Una quinzena d'alumnes dels 40 que té l'escola Rocabruna de Picamoixons no assistiran demà a classe en protesta per les proves diagnòstiques de sisè de Primària que es faran el dies 4 i 5 de maig. Els pares i mares d'aquest centre ja van fer boicot a les proves de tercer de primària efectuades el dia 29 d'abril. 

 

L'escola de Picamoixons és l'única del Camp de Tarragona on un grup de pares s'han organitzat per oposar-se a unes proves que consideren que el seu objectiu real «és etiquetar» els centres «sense tenir en compte les seves peculiaritats geogràfiques o socioeconòmiques, ja que són proves estandarditzades». Per ells, aquestes «són l'instrument fonamental per mercantilitzar l'educació a través de la classificació dels centres educatius i per controlar l'ensenyament».

 

A més denuncien que aquest boicot a les competències bàsiques no ha estat ben vist per la direcció de l'escola i per la inspecció de zona de l'Alt Camp-Conca de Barberà, la qual, segons ells «ha mantingut una postura inflexible». Alerten que la directora de l'institut i l'inspector han assegurat que aquells infants als quals les famílies no els hagin portat a escola durant el període en què oficialment s'havien de realitzar les proves, aquestes «se'ls hi passaran tan bon punt tornin a trepitjar el centre, i sense informar de quin dia exacte les faran». Aquesta situació, pels denunciants trasllada la tensió del conflicte, «en primer lloc, a alumnes de 9 anys i, en extensió, a la resta de la comunitat escolar». Els pares esperen que a l’Alt Camp hi hagi un refredament de la postura de l’inspector de zona que «permeti respectar l’objecció de consciència».

 

Aquest mitjà s'ha posat en contacte amb el Departament d'Ensenyament per demanarr-li la seva versió, però, de moment no ha obtingut resposta.
Comentaris

envia el comentari