Esquerra porta al Congrés dels Diputats el projecte de finalització de l'A-27

S'aprova la proposta republicana que insta al govern espanyol a la finalització del tram de l’autovia entre Valls i Montblanc amb «la inclusió de la corresponent partida en els seus pressupostos del 2017»
Pla obert de les obres de l'autovia A-27. | VallsDiari

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una proposició no de llei al Congrés dels Diputats, a Madrid, en la qual insta al govern espanyol a la finalització del tram de l’autovia A-27 entre Valls i Montblanc amb «la inclusió de la corresponent partida en els seus pressupostos del 2017». La proposició va ser aprovada ahir en la Comissió de Foment per ERC, PDECat, PSOE, PODEMOS, C's i Grup Mixt i els vots en contra del PP. Tanmateix, el grup republicà ha demanat que les obres comencin de manera efectiva en aquest primer trimestre del 2017.


El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Valls, Jordi Cartanyà, manifesta que «Esquerra sempre ha estat fiscalitzant i empenyent per tal que el govern de l'Estat compleixi els seus compromisos. Esperem que el PP no faci com sempre, que diu que sí i al final és que no». El vallenc Cartanyà afegeix que «ja fa anys que el projecte hauria d'estar completat, després de tants compromisos que l'Estat ha anat adquirint». Per la seva banda, l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, assenyala que «l'operació anunciada el 28 de novembre va ser una farsa propagandística, i podem confirmar que encara no s'ha fet res», i al mateix temps afirma que «no ens creurem que aquest fet és real fins que comencin a perforar el Coll de Lilla per fer el túnel».. 

 

Aquestes obres de l'A-27, l'autovia de Tarragona a Lleida també coneguda com l'autovia de la Costa Daurada, ja estan aprovades amb un pressupost de 81 milions d'euros i estan projectats sis trams, dels quals actualment n'hi ha tres de realitzats entre Tarragona i Valls.


Per la seva banda, el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Emilio Ablanedo, assegurava fa una setmana que les obres de la quarta fase de l'A-27 entre Valls i Montblanc es van reprendre a finals de l'any passat amb el desbrossament i, que en els pròxims dies, s'iniciarà la cimentació i l'execució de les noves estructures.Comentaris

envia el comentari