Endesa inverteix 90.000 euros en reforçar la seguretat de la subestació de Valls

La companyia ha ampliat les proteccions a dos transformadors per detectar i extingir automàticament possibles conats d’incendi | Aquesta instal·lació dona servei a més de 15.000 clients de les comarques de l’Alt Camp i la Conca de Barberà
L’actuació ha consistit en la instal·lació d’uns detectors de temperatura als dos transformacions de potència que disposa la subestació. | Cedida
 

Endesa ha realitzat una inversió de 90.000 euros per ampliar els sistemes de detecció i extinció automàtica d’incendis en dos dels transformadors de potència a la subestació de Valls. L’objectiu, segons expliquen des de la companyia elèctrica, és aconseguir sufocar «de manera immediata i automàticament un possible incendi que es pogués produir en un d’aquests aparells».

 

L’actuació ha consistit en la instal·lació d’uns detectors de temperatura als dos transformadors de potència que disposa la subestació. La funció d’aquests dispositius és detectar un increment brusc de temperatura i activar les vàlvules d’aigua a pressió que circula al voltant de l’aparell. Prèviament es desconnecta, també automàticament, els interruptors dels transformadors per no deixar passar el corrent elèctric. Visualment és fàcil de distingir part d’aquest dispositiu, ja hi ha tot un entrament de canonades que envolten els aparells per distribuir els ruixadors d’aigua pressuritzada de manera homogènia i ser més efectiu a l’hora de sufocar l’incendi.

 

La funció d’aquests dispositius és detectar un increment brusc de temperatura. | Cedida

 


Aquests mecanismes de protecció, els quals ja existeixen als tres transformadors de tensió, de dimensions més grans, s’han incorporat a la subestació per augmentar la seguretat del conjunt de la instal·lació. En total, vuit municipis de la comarca de l’Alt Camp (Alcover, Figuerola del Camp, La Masó, Mont-ral, el Roure, Vallmoll i Valls) i dos de la Conca de Barberà (Montblanc i Vilaverd), es beneficiaran d’aquesta mesura.

 

Els treballs formen part del Pla d’Actuacions que la Companyia realitza de forma preventiva a les seves infraestructures, augmenten la fiabilitat de la subestació davant de qualsevol incident, la qual cosa reforça la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric als clients de la demarcació.

 


Comentaris

envia el comentari