Vila-rodona protegeix els vots del referèndum portant l'urna a l'església

Els presents canten el Virolai mentre es fa el recompte

 

Les mostres de la capacitat d’enginy de la població catalana per evitar la requisició de les urnes del referèndum per part de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil han estat desbordants. I a Vila-rodona també han sorprès amb la seva iniciativa. Els responsables del referèndum en aquest municipi de l'Alt Camp van decidir que a l'hora de fer el recompte havien de canviar d’ubicació.

 

Si durant tot el dia s’havia votat amb certa normalitat a la Casa de Cultura, però amb molts nervis per les actuacions policials que s'estaven desenvolupant arreu del territori català, van decidir que en aquell moment final no se la podien jugar. Per aquest motiu, van acordar traslladar l'urna amb les paperetes a l’església parroquial de Santa Maria, situada a només uns 20 metres, per poder comptar els vots amb més seguretat. Un dels fets curiosos va ser que durant el recompte van aprofitar per cantar el Virolai sota la batuta del capellà de la parròquia.

 

Segons ha explicat l’alcalde, Ramon Maria Bricollé, al seu compte de Facebook, avui mateix ha rebut una trucada informant-l'hi que el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, està interessat a saber quin «és aquell poble que va traslladar l’urna a l’església».

 
Comentaris
Raquel
Orgull de la meva gent, del meu poble, quin enginy! Sous collunuts!!!

envia el comentari