ERC Valls recorda els 77 anys de l’assassinat del president Lluís Companys

L’acte, que cada any s’organitza a la capital de l’Alt Camp, pren una especial rellevància enguany a causa del context polític actual

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Valls i l’Alt Camp commemorarà aquest diumenge, 15 d’octubre, el 77è aniversari de l’assassinat del president Lluís Companys per les tropes franquistes al castell de Montjuic de Barcelona. L’acte, que cada any s’organitza a la capital de l’Alt Camp, pren una especial rellevància enguany a causa del context polític actual.

 

La commemoració començarà a les set del matí a la plaça del Blat amb les salves d’honor en memòria de Companys, que fou afusellat a trenc d’alba. Més tard, a les 11.30 hores, militants, amics i simpatitzants, podran participar en una ofrena floral al monument del president Companys a la plaça del mateix nom al barri del Fornàs. Hi hauran parlaments d’Andreu Garcia, president de la secció local d’ERC a Valls, i de Rosa Olivé, presidenta d’Òmnium Alt Camp.

 

Andreu Garcia destaca que «la figura de Companys encara és ben vigent avui en dia, tan sols cal fixar-se en com des d'Espanya se l'utilitza com a exemple de càstig als catalans, com s’ha fet aquesta setmana a través de les escandaloses i inacceptables declaracions del portaveu popular Pablo Casado». I afegeix que «mentre França i Alemanya han demanat disculpes oficialment per la seva implicació en la detenció de Companys i posterior lliurament a la dictadura franquista, a Espanya no han reconegut res».
Comentaris

envia el comentari