Rebategen el carrer de l'exalcalde franquista Josep Maria Fàbregas amb el nom de Guillem Agulló

L'organització juvenil Arran emmarca l'acció dins la campanya «Il·luminem la foscor, ofeguem el feixisme»
La placa amb el nom del carrer Josep Maria Fàbregas ha estat substituïda per la de Guillem Agulló.
La placa amb el nom del carrer Josep Maria Fàbregas ha estat substituïda per la de Guillem Agulló. | Cedida

 

Arran, l'organització juvenil de l'Esquerra Independentista vallenca, va rebatejar ahir, 12 de febrer, el carrer Josep Maria Fàbregas, alcalde de la ciutat durat el franquisme i cap local de la Falange, amb el nom de Guillem Agulló, militant antifeixista de Maulets assassinat per neonazis l'any 1993.


Els independentistes consideren que la ciutat de Valls «no pot continuar tenint carrers i símbols franquistes», perquè es tracta d'una «vulneració flagrant de la memòria històrica». Des d'Arran, afegeixen que amb el manteniment de noms de dirigents o personalitats destacades del règim feixista, «es continua perpetuant la impunitat dels franquistes», que consideren emparada «pel règim del 78, amb el qual la societat vallenca ha decidit trencar» i asseguren que «s'està organitzant per construir la República Catalana».

 

El jovent independentista ha decidit fer aquesta acció simbòlica «per denunciar les agressions feixistes que encara queden impunes avui en dia» i per posar al centre del debat públic de la ciutat «l'eliminació de simbologia i nomenclàtor feixista». Insten a l'Ajuntament vallenc a «oficialitzar el canvi de nom del carrer de Guillem Agulló i a treure dels carrers de Valls tota l'herència del règim franquista», com a un dels primers actes de la «nova etapa republicana que ha de viure el nostre poble».


Finalment, posen sobre la taula l'exemple de la Comissió de Carrers en Català, que l'any 1978 procedí a catalanitzar els carrers de Valls «a través de l'autoorganització popular». «Perquè tenim molt clar que ens queda molt camí per recórrer, però també sabem que sense lluita, no hi ha conquesta», sentencia Arran.Comentaris

envia el comentari