Valls, Tarragona, Reus i la Conca s'uneixen per promoure l’ocupació i el desenvolupament econòmic del territori

El Convent de les Arts d'Alcover ha acollit la «declaració per l'impuls de la concertació territorial al Camp de Tarragona»
El Convent de les Arts d’Alcover ha acollit la jornada 'Bones pràctiques de concertació i estratègies territorials d’ocupació i desenvolupament local'. | Jordi Vilanova

El Convent de les Arts d’Alcover ha acollit, aquest dijous 6 de juliol, la jornada «Bones pràctiques de concertació i estratègies territorials d’ocupació i desenvolupament local», que té el doble objectiu de presentar, per una banda, la voluntat d’impulsar iniciatives de desenvolupament econòmic i social, i per l’altra, de donar suport al desplegament de la llei 13/2015 d’ordenació del sistema d’ocupació i del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. 

 

La sessió, que ha estat inaugurada per l’alcalde d’Alcover, Robert Figueras, s’ha estructurat en dues parts. Al matí s’han ofert exposicions sobre concertació local des d’una perspectiva de responsabilitat i voluntat polítiques, com la Mancomunitat MIDIT, i de la Conca del Ripoll-Riera de Caldes. Mentre que a la tarda s’oferirà una perspectiva més tècnica, i s’explicaran les experiències de Manlleu, la Garrotxa i Barcelona. Les cinc experiències que es presentaran representen diferents models i processos molts específics i diversos.

 

Al migdia, ha tingut lloc la signatura institucional, per part de diversos representants municipals de Tarragona, Valls, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Reus, i per part del president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, de la declaració d’intencions i compromís prioritari de «desplegar estratègies d’ocupació i desenvolupament efectives als territoris del Camp de Tarragona».

 

Representants municipals de Valls, Tarragona, Reus, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i la Conca de Barberà signant la declaració institucional. | Jordi Vilanova

 


Robert Figueras, alcalde d'Alcover, ha destacat que «per l'Ajuntament és un orgull poder acollir al municipi aquesta jornada sobre formació i sobretot, que hi puguin prendre part les persones responsables del projecte socioeconòmic Alcover Funciona». Figueras assegura que «des del consistori es treballa activament per millorar la formació de la població desocupada del municipi i què millor que Alcover pugui acollir aquesta interessant sessió».

 

L’esdeveniment és organitzat conjuntament per Idetsa, VallsGenera, Tarragona Impulsa, ConcaActiva i Mas Carandell; i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcover i el Grup Intermunicipal de la Catalunya Sud, format per un equip tècnic d’agents públics i privats del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que fomenten de forma col·laborativa l’ocupació, la formació i el desenvolupament local.

 

Signatura per part dels representants municipals de Valls, Tarragona, Reus, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i del president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. | Jordi Vilanova

 

L’origen de la jornada neix de la voluntat de les administracions per promoure la concertació local en l’àmbit de l’ocupació, i dissenyar estratègies als territoris per potenciar el desenvolupament econòmic i «no perdre oportunitats». Les entitats promotores d’aquesta jornada treballen per desplegar planificacions estratègiques a partir del treball en xarxa i la cooperació entre agents socioeconòmics públics i privats. Per això, els darrers anys, a cada municipi o comarca s’han dut a terme accions per desplegar els plans estratègics propis i impulsar grup intermunicipals de professionals tècnics, agents socials i docents per iniciar un treball comú de detecció i planificació de prioritats.  
Comentaris

envia el comentari