El Museu d'Alcover inaugurarà l'exposició 'Triàsic, explosió de vida'

La inauguració es durà a terme el dia 18 de maig a les 19.00 hores coincidint amb el Dia Internacional dels Museus
Durant tot el cap de setmana, el museu oferirà visites gratuïtes
Durant tot el cap de setmana, el museu oferirà visites gratuïtes | cedida

 

El dia 18 de maig a les 19.00 hores, coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, s'inaugura L'exposició 'Triàsic, explosió de la vida', que es planteja com una moderna reforma museogràfica que aposta per convertir l'equipament en un referent cultural centrat en el Triàsic. La nit del dissabte 19 de maig, Nit dels Museus, i durant tot aquell cap de setmana, el museu oferirà visites gratuïtes comentades al nou espai.


La nova sala de paleontologia del Museu d'Alcover centra el seu relat a interpretar i conèixer a fons el Triàsic en l'entorn de les Muntanyes de Prades. Per aconseguir aquest objectiu s'han dissenyat nous recursos interpretatius, tant plàstics com visuals, per a posar a l'abast del públic visitant un espai interactiu i sensorial, on l'emoció i la imaginació tindran un gran protagonisme. Segons fonts del Museu, l'objectiu és que aquesta exposició ajudi a «descodificar» els magnífics fòssils marins del Triàsic descoberts de manera fortuïta a les pedreres de pedra d'Alcover.

Formant part d'aquesta renovació, a l'espai del Triàsic s'hi han afegit panoràmiques de la vall del Glorieta i del Brugent, detalls del jaciment a les pedreres actuals i imatges subaquàtiques que evoquen al mar que es trobava fa 240 milions d'anys en aquella zona. Com a novetat, s'incorpora a la sala un àmbit expositiu creat expressament per a gaudir de la visita en família a partir de la creació escenogràfica d'un mar tropical que convida a interactuar amb els fòssils marins, obra de l'artista Jordi Nolla. Es tracta d'un racó en què, a través del protagonista Peix Pedra, creat per l'escriptora Àngels Ollé i il·lustrat per Maria Espluga, els infants puguin escoltar i aprendre de manera interactiva sobre el passat Triàsic d'aquesta regió de les Muntanyes de Prades. Segons la directora del Museu Ester Magriñá, la nova museografia és el detonant que ajudarà a posicionar el patrimoni recentment descobert dins de l'òrbita museística catalana.


La renovació de la museografia i bona part del discurs de la sala de paleontologia, inaugurada inicialment el 2005, ha estat possible gràcies a la concessió d'un ajut dels Fons Leader europeus. En la creació del nou guió expositiu hi han participat un seguit de professionals i centres de referència com l'Institut Català de Paleontologia, el Centre d'Història Natural de la Conca de Barberà, el Museu de Geologia del Seminari de Barcelona o el Departament de Geologia de la Universitat de Barcelona.Comentaris

envia el comentari