L'Institut d'Estudis Vallencs projectarà el film 'EnFemme', un documental sobre les fronteres de gènere

El flim està dirigit per Alba Barbé, especialitzada en l'estudi de polítiques per erradicar la violència de gènere, l'homofòbia i la transfòbia
Façana de l'Institut d'Estudis Vallencs de Valls.
Façana de l'Institut d'Estudis Vallencs de Valls. | VallsDiari

 

El dijous 14 juny a les 19.00 hores, es projectarà el documental ‘EnFemme’, dirigit per Alba Barbé, a l’Institut d’Estudis Vallencs. Aquest acte està programat per la regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat de l'Ajuntament de Valls. El film, recull l’experiència de persones que practiquen el 'cross-dressing' i dones transgènere, al voltant del club EnFemme de Barcelona. És un llargmetratge que busca promoure el compromís en l'eradicació de la permissivitat social amb què compten les violències de gènere i la LGTBIfòbia. 


El documental proposa una nova visió de les fronteres del gènere i compta amb el suport de la comunitat transgènere de Catalunya i d'altres parts de l'estat espanyol, així com de diferents entitats i la Direcció d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya. El film de Barbé reflecteix l'experiència de les persones que s'apleguen en aquest club. Es tracta d'una mirada sobre el gènere, les vivències i prejudicis socials de les dones ‘trans’ i persones que practiquen el ‘cross-dressing’. Aquest darrer terme, potser més desconegut, significa vestir-se com ho faria el gènere oposat. 

 

La directora, compromesa amb el tema

Alba Barbé i Serra és doctora en Antropologia Social i Cultural. La seva tesi doctoral es titula «El cross-dressing en el context català del segle XXI», realitzada a l'interior del club EnFemme i en diversos contextos europeus. Com a antropòloga i educadora social, està especialitzada en l'estudi, l'elaboració de polítiques públiques i la realització d'intervencions educatives per erradicar les violències de gènere, l'homofòbia i la transfòbia. 

 

La regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat ha organitzat aquesta proposta com a activitat de sensibilització entorn del tema de LGBTI, segons els objectius marcats al Pla de polítiques de gènere i igualtat actualment vigent. Per altra banda, l'activitat també s'emmarca en la commemoració del 17 de maig, ja passada, del Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, i del 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGBT (lesbianes, gais, bisexuals i transexuals).
Comentaris

envia el comentari