L'Ajuntament dels Garidells i l'Associació Aurora preservaran l'entorn del riu Francolí i del torrent del Bogatell

Amb l'acord signat, a més, es promourà la integració de persones amb risc d'exclusió laboral
Moment en què es signa l'acord entre l'Associació Aurora i l'Ajuntament dels Garidells
Moment en què es signa l'acord entre l'Associació Aurora i l'Ajuntament dels Garidells | cedida

 

L'Ajuntament dels Garidells i l'Associació Aurora han signat un acord per a la custòdia dels trams del riu Francolí i del torrent del Bogatell. L'objectiu de l'acord és preservar els valors naturals del territori i plantejar un seguit d'accions adreçades a la conservació de la biodiversitat de l'entorn natural. L'Associació Aurora és una entitat social que treballa per integrar persones amb problemes de salut mental i que du a terme la recuperació ambiental del curs baix del riu Francolí.


Aquest acord planteja dur a terme diverses actuacions l'objectiu de les quals és l'eliminació d'espècies de flora invasora com la canya i l'ailant així com la recuperació dels camins de la zona. Un altre objectiu és sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de protegir els ecosistemes aquàtics.

Les dues parts busquen fer compatible l'ús del territori amb la conservació dels elements presents en ell, siguin naturals, paisatgístics o patrimonials, per tal que tant els ciutadans d'ara com les futures generacions puguin gaudir de l'entorn. Per aquest motiu, l'Ajuntament dels Garidells i l'Associació Aurora han establert un marc de col·laboració per dur a terme una iniciativa de custòdia de territori. L'àmbit d'aquest acord se situa a les riberes del riu Francolí i al torrent el Bogatell, al terme municipal dels Garidells.
Comentaris

envia el comentari