G&S Assessors: la solució per regularitzar la situació entre clubs esportius i el seu personal

Des de G&S Assessors proposen diverses opcions per regularitzar la situació dels seus entrenadors i altre personal i així evitar maldecaps majors
Els entrenadors i entrenadores de l'esport base no poden cobrar sense regulació. | basquetcatala.com

 

Catalunya va ser pionera en la creació de l'esport modern, mitjançant la creació de federacions i una estructura organitzativa que avui en dia és ben coneguda. Gràcies a això, els nens i nenes, i joves i adults, poden fer futbol, bàsquet, hoquei o qualsevol altra pràctica esportiva, els uns un cop surten de l'escola, i els altres continuar amb aquesta activitat durant anys i anys, passant per clubs de tot tipus, siguin modestos o més grans. Un denominador comú en tots aquests clubs és que la majoria d'entrenadors i entrenadores són joves, i molts d'ells exerceixen aquesta tasca després d'haver-se format d'alguna manera, i malgrat que reben alguna petita retribució sobretot ho fan pel seu amor i dedicació a l'esport en qüestió. Des del 2013, però, la majoria dels clubs esportius estan en perill degut a l'entrada en vigor d'una nova llei que els obliga a regularitzar tots aquests pagaments que fan a entrenadors, jugadors o qualsevol altre personal vinculat amb el club, encara que es tracti d'un nivell molt amateur. 

 

Òbviament això és una problemàtica que pot afectar molt seriosament la supervivència dels clubs o entitats esportives, ja que en un principi ens podem imaginar que suposa una gran despesa econòmica difícil d'assumir per a molts d'ells. Tanmateix, des de G&S Assessors, una jove i innovadora assessoria ubicada a Valls, ofereixen solucions factibles dirigides a tots els clubs i entitats que es poden trobar en aquesta situació. 

 

És habitual que els clubs esportius paguin els seus entrenadors i entrenadores, així com d'altres, mitjançant una transferència encara que no estiguin donats d'alta a la Seguretat Social. Fins al 2013 era una pràctica no regulada i habitual en aquests clubs, però des de l'entrada en vigor de la nova llei les inspeccions de treball als clubs han anat augmentat, i ara que ja han passat tres anys, s'han incrementat. Rebre una inspecció de treball i no tenir regularitzada la situació per als clubs podria arribar a significar la ruïna econòmica, ja que les multes van des dels 3.000 euros per personal no assegurat i poden arribar fins als 60.000 euros, a més d'haver d'abonar tot el que no han cotitzat des del 2013. Sens dubte una xifra molt elevada que difícilment podrien afrontar les entitats esportives

 

L'Aida Garganté i la Laura Solé, al capdavant de G&S Assessors. | Cedida

 

Per no córrer aquest risc innecessari, des de G&S Assessors —especialitzats en la gestió integral de les entitats esportives— us explicaran les diverses solucions que teniu, que no necessàriament passen per haver de donar d'alta els entrenadors i entrenadores i altre personal del club, i que per tant són molt més econòmiques. Cal que els clubs i entitats esportives tinguin en compte la legalitat vigent per evitar aquestes multes i evitar córrer riscos inncessaris que tenen fàcil solució si us poseu en mans de l'equip de G&S Assessors. Amb una formació a l'avantguarda de les vostres necessitats i una àmplia experiència en assessorament integral a empreses i particulars, l'Aida Garganté i la Laura Solé —economista i advocada— us proposaran diverses solucions des de la professionalitat, el rigor, la proximitat i l'eficàcia. Els seus honoraris i les quotes són flexibles, i comptareu amb una gran flexibilitat a l'hora de fer els pagaments, però el més important és que evitareu maldecaps majors posant-vos a les seves mans. Les oficines de G&S Assessors estan ubicades a la Muralla del Castell, 34, de Valls. Podeu contactar amb l'assessoria trucant al telèfon 977 613 777, o mitjançant el correu electrònic [email protected]. Si ho preferiu també podeu omplir el formulari de contacte que trobareu a la seva pàgina web.

Comentaris

envia el comentari