Salou celebrarà el Dia Internacional de les Dones amb diversos actes de sensibilització a la ciutadania

La majoria d'accions que es portaran a terme van dirigides al col·lectiu dels centres educatius del municipi, per sensibilitzar i treballar pel respecte i la igualtat
Imatge de la presentació pel Dia Internacional de les Dones de l'any passat a Salou | TarragonaDiari.cat

 

Salou commemorarà el Dia Internacional de les Dones amb una sèrie d'actes durant la setmana del 8 de març, començant amb la col·locació d'una lona al balcó del consistori. Els actes s'iniciaran amb la lectura d'un manifest i amb el recull de participació dels infants a la campanya de sensibilització que s'ha dut a terme a les escoles del municipi. En el marc d'aquesta setmana de celebracions pel Dia Internacional de les Dones, està previst donar continuïtat a les accions descrites dins del II Pla Local d'Igualtat 2015-2019 i que se'n desenvolupin d'altres de sensibilització i a favor del treball per la igualtat. Totes aquestes accions, que van dirigides al col·lectiu dels centres educatius del municipi, es realitzaran durant els mesos de març i abril, mitjançant l'activitat de conta contes i teatre-fòrum.

Dimarts i dimecres s'explicaran contes per conscienciar als més joves sobre la importància de mantenir respecte i igualtat entre les persones. La conta contes Sílvia Palazón serà l'encarregada d'explicar 'la Princesa i el Pirata'. Els infants d'entre 3 a 9 anys podran saber com la protagonista decideix viure fora del seu propi conte i agafar les regnes del seu destí i de la seva vida. Un altre dels actes que es realitzarà amb motiu del Dia Internacional de les Dones serà el cine-fòrum, amb la pel·lícula 'Antonia', escrita i dirigida per Marleen Gorris el 1995. L'acte es farà dimecres a les 16.30 hores i anirà a càrrec de la Doctora en Antropologia Social i Cultural per a la URV, Yolanda Bodoque.

 

La regidora de Benestar i Serveis Socials de l'Ajuntament de Salou, Estela Baeza, ha explicat: «Un any més volem reivindicar un dia tan assenyalat per totes les dones tot organitzant un seguit d'actes que esperem que siguin capaços de fer-nos reflexionar a la societat, i molt especialment, adreçat a l'educació dels més joves perquè el respecte i la igualtat siguin valors interioritzats».


Les diverses activitats estan organitzades des de la Regidoria de Benestar i Serveis Socials en coordinació amb la Regidoria de Cultura, i l’Antena del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili a Salou conjuntament amb el Grup de Dones de Salou.Comentaris

envia el comentari