Obren més llits als hospitals de la demarcació pel col·lapse víric

En total, els centres de Tarragona, Reus i Tortosa tenen quaranta noves places

Segons publica l'agència EFE, els hospitals Joan XXIII de Tarragona i el Sant Joan de Reus, així com la Verge de la Cinta a Tortosa han hagut d'obrir uns quaranta llits per fer front a la gran quantitat de pacients que han acudit a urgències en l'última setmana, a causa de la grip. La situació de saturació a causa de la grip que han patit els grans hospitals de la ciutat de Barcelona i també de Terrassa, Sabadell, Badalona i l'Hospitalet de Llobregat, a l'àrea metropolitana, s'ha produït també a les comarques de Tarragona, amb un fort pic de pacients la primera setmana d'aquest any en els tres hospitals de Tarragona, Reus i Tortosa.


Fonts de l'Hospital Joan XXIII, de Tarragona ciutat, han informat avui a EFE que la setmana de Reis es van registrar entre 270 i 280 urgències diàries, quan l'habitual són unes 220, una alta demanda que sembla haver-se estabilitzat en els dos primers dies de l'aquesta setmana. Per fer front a l'emergència, aquest centre ha obert mitja planta de la zona no reformada de l'hospital, amb una dotzena de llits, i ha habilitat altres vuit d'observació en les noves instal·lacions del servei d'urgències, especialment per a pacients afectats per la grip i les seves complicacions més comunes, com pneumònies o bronquitis. Aquesta setmana l'hospital «és ple, però organitzat», han assegurat les mateixes fonts.

 

A l'hospital Sant Joan, de Reus, s'han hagut d'obrir una quinzena de llits en la segona planta del centre i l'àrea d'observació s'ha convertit en boxs d'urgències. Aquests dies han estat de gran activitat en aquest centre pels efectes de la grip i diàriament han superat les 260 urgències (230 en un dia normal). El dia 6 de gener, en concret, van arribar 54 ambulàncies quan un dia normal solen ser unes 25, han explicat avui a EFE fonts d'aquest hospital. Actualment, el servei d'urgències disposa de 55 places, de les quals 40 corresponen als boxs habituals més els 15 habilitats d'observació. Les mateixes fonts han precisat que no descarten obrir més llits si es considera necessari, en funció de l'evolució de les urgències de l'Hospital Sant Joan.
Comentaris

envia el comentari