L'impacte de la neurociència a les aules escolars arriba al Palau de Congressos de Tarragona

Es tracta d'un congrés pioner que parlarà sobre les últimes investigacions sobre creativitat, intel·ligències múltiples, neurodidàctica, mindfulness, ATD (desenvolupament del talent), etc., amb ponents de primer nivell
Es tracta d'un congrés pioner amb experts de primer nivell. | Cedida

 

Els propers 18, 19 i 20 de maig arriba al Palau de Congressos de Tarragona un congrés pioner, l'EduMindUp!, que analitzarà i parlarà sobre l'impacte de la neurociència i com influeixen en les pràctiques docents a les aules escolars mitjançant les últimes investigacions sobre creativitat, intel·ligències múltiples, neurodidàctica, 'mindfulness' i ATD (desenvolupament del talent), unes tècniques que ja s'apliquen en molts centres escolars i que estan obrint camins per explotar les qualitats de cada alumne. Les ponències aniran a càrrec d'experts de primer nivell sobre la matèria, convertint-ho així en un fòrum imprescindible dirigit al professorat i dedicat a les experiències i aplicacions més innovadores a l'aula basades en els avenços de la neurociència.

 

Experts de la talla del genetista David Bueno —premi europeu de Divulgació—, la gurú de la intel·ligència emocional, Begoña Ibarrola; el catedràtic d'Ètica de la Universitat Ramon Llull, Francesc Torralba; l'escriptora Elsa Punset o el famós 'coach', Àngel López Naranjo, es donaran cita el proper de maig a la ciutat de Tarragona a l'EduMindUp!. També el mentalista Ramon Fauria, amb la seva especialíssima combinació de psicologia, il·lusionisme, 'management' i dots comunicatives, serà un dels presents al congrès que es durà a terme sota l'impuls de la Fundació Sant Fructuós i el Col·legi Sant Pau Apòstol, que enguany compleix mig segle de vida. A més dels esmentats especialistes, podran intervenir en el 'call for papers' del congrés aquells professionals vulguin compartir experiències noves en el procés d'ensenyament i aprenentatge escolar.

 

EduMindUp! preveu, a més, espais per a demostracions d'eines i projectes tecnològics que ajuden a millorar l'aprenentatge, tallers per a la construcció de coneixement segons les diferents etapes educatives i mostres de treballs audiovisuals realitzats per nens que avaluen l'impacte de la neurociència en el seu quefer diari. Tota la informació sobre inscripcions i participació està ja disponible en www.edumindup.com. El preu pels tres dies per a professionals, que inclou la documentació de suport, els 'coffee breaks' i el dinar del 19 de maig, és de 125 euros —100 per a les professors de centres adherits a la Federació d'Escoles Cristianes (FECC) i 75 per estudiants— si us registreu abans del 16 d'abril. A partir d'aquesta data, la inscripció és de 150 euros (125 per a escoles de la FECC i es mantenen els 75 euros per a estudiants).

 

Programa EduMindUp!

Ponències plenàries

— Dijous 18 de maig

19.00 hores. 'Com aprèn el nostre cervell: la neurociència i el món educatiu' a càrrec del Dr. David Bueno, que se centra en les últimes aportacions de la neurociència en els processos d'ensenyament-aprenentatge.

— Divendres 19 de maig

10.30 hores. Neurodidàctica. 'Com podem fer que els nostres alumnes aprenguin millor', a càrrec de la Dra. Begoña Ibarrola, qui analitza les relacions entre cervell i aprenentatge: conèixer la fisiologia cerebral i els processos neuronals significa fer una classe millor.

15.30 hores. 'Neurociència, intel·ligència i ment', a càrrec del Dr. Francesc Torralba. Tres conceptes examinats des d'una perspectiva científic-filosòfica

18.00 hores. 'Educar innovadora-ment', sessió a càrrec del mentalista Ramon Fauria

— Dissabte 20 de maig

11.00 hores. 'Una nova educació és possible', a càrrec de la filòsofa i escriptora Elsa Punset. Quin paper juguen en l'educació els nous descobriments neurocientífics? Quin ha de ser el rol del docent a l'administrar-los?

13.00 hores. 'Un nou inici, avui pot ser un gran dia', a càrrec del formador en lideratge Àngel López Naranjo. «Tot viatge de milers de quilòmetres comença amb un primer pas» (Lao Tse).




Comentaris
P.J.
Propaganda a les pseudociències no gràcies, per això ja tenim a la Mercedes Milá.

envia el comentari