El Club Nàutic de Salou elabora una estratègia per renovar les instal·lacions

Es tracta d'una sèrie de propostes per fer possible la continuïtat del club més enllà del 2018, data en què venç la concessió de l'edifici que acull la seu social
Jaume Vicheto, president del Club Nàutic, amb Xavier Matas, vicepresident, i Jordi Huguet, gerent del club | Cedida

 

El Club Nàutic de Salou (CNS) ha elaborat un document amb una sèrie de propostes per fer possible la continuïtat del club més enllà del 2018, data en què venç la concessió de l'edifici que acull la seu social i els serveis nàutics. La nova junta ha fet arribar aquest document a l'Ajuntament de Salou, i a la resta d'institucions, entitats i empreses vinculades al sectora amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la importància de la continuïtat de l'acord entre l'Ajuntament i el club. 


El Ministeri d'Obres Públiques va atorgar al consistori la concessió de l'edifici del club, que es va traspassar al CNS el 1990. Paral·lelament, existeix una segona concessió del port esportiu, que venç el 2067 i que també està cedida al Club Nàutic per part de l'Ajuntament. La voluntat del CNS és la de «conservar el model actual del club, la mateixa explotació i els ingressos» que han tingut fins ara perquè considera «inviable» ampliar el pla d'usos. A més, respecte al projecte municipal d'ampliació del port, el club es manté contrari perquè no considera factible «que es puguin dur a terme en aquest moment unes obres d'ampliació del port». 

 

El president del Club Nàutic, Jaume Vicheto, ha demanat que Ports i Transports de la Generalitat concedeixi a l'Ajuntament una pròrroga de la concessió de l'edifici fins a l'any 2067 perquè coincideixi amb la caducitat de la llicència del port. D'altra banda, coincidint amb el cinquantè aniversari de la fundació del Club Nàutic, es va fer una enquesta entre professionals i empresaris vinculats amb Salou en què es concloïa que el ciutadà els coneix «poc» i els considera un club de «difícil accés», segons Vicheto. Per aquesta raó, es farà una campanya per obrir a la ciutadania l'activitat social que es fa durant l'any amb el propòsit d'augmentar la massa social del club, que actualment és de 669 membres. 


El president del CNS també ha parlat sobre la necessitat d'ampliar les modalitats de nàutica. A més de la tradicional vela lleugera, el port de Salou també ofereix caiac, 'paddle surf', creuers o surf de vela. Com a exemple, Vicheto ha destacat sobre la celebració del mundial de Raceboard, una modalitat del surf de vela, que ha reunit 83 regatistes, o el campionat del món de Techno 293, que ha agrupat 400 participants. Finalment, el club considera que l'Ajuntament de Salou ven turisme de platja, però molt poc turisme nàutic i confia que es pugui fomentar més Salou com a port nàutic.Comentaris

envia el comentari