Doblen els fraus elèctrics a Tarragona en un any

L’energia recuperada en els expedients tramitats l’any passat ascendeix a més de 647 milions de kWh, un 61,5% més que l’exercici anterior

Endesa va detectar durant el 2016 més del doble d’energia defraudada que l’any anterior. En concret es van comptabilitzar un total 47.821 casos a Catalunya de frau elèctric a causa de les inspeccions realitzades per part de la companyia, o el que és el mateix: 130 casos al dia, de mitjana. L’energia recuperada en aquestes actuacions supera els 647 milions de kilowatts hora, l’equivalent al consum de la demarcació de Tarragona durant tot un mes. Pel que fa a la demarcació, el 2015 es van incoar 4.553 expedients per 34.978.990 KW/h, mentre que el 2016 la xifra es va elevar a 5.674 expedients per 77.008.986 KW/h.


Segons les dades obtingudes, la companyia estima que «només l’1% de l’energia defraudada correspon a casos de famílies amb pocs recursos, que es connecten a la xarxa de manera il·legal. Són, per tant, les empreses i els grans consumidors els que estan realitzant la gran part del frau elèctric, posant en perill la seva seguretat i la de les seves instal·lacions», asseguren.

 

És en aquest punt, la seguretat, on Endesa posa el focus de les operacions antifrau que realitzen constantment. Cometre frau elèctric no és només un acte delictiu i penat per la llei, sinó que «implica posar en greu risc la seguretat i la salut de les persones que conviuen o estan pròximes al defraudador i a les instal·lacions que té manipulades». Connectar-se il·legalment a la xarxa o a un comptador pot causar electrocució i incendis no només a les mateixes instal·lacions, sinó també produir accidents similars a qui visquin a prop o entrin en contacte amb els elements manipulats.
Comentaris
Pinchao
Luz gratis pa todos todos tendriamos q estar ilegalmente que les den a fecsa x ladrones

envia el comentari