Camp Clar lluitarà contra la pobresa energètica amb el projecte «A-porta»

S'ha presentat durant l'assemblea de la CONFAVC celebrada a Tarragona aquest dissabte
La CONFAVC ha celebrat la seva assemblea a Tarragona | CONFAVC

 

La Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) ha presentat aquest dissabte al barri de Sant Salvador de Tarragona en la 32a assemblea el projecte «A-porta», que treballa per evitar la pobresa energètica i que s'impulsarà al barri tarragoní de Camp Clar després d'haver-se aplicat amb bons resultats a Ciutat Meridiana, a Barcelona.


Segons ha explicat el president de la CONFAVC, Jordi Giró, el funcionament del projecte «A-porta» requereix la coordinació d'un grup de veïns del mateix barri que es dediquin a anar a diversos habitatges, visitar els veïns i veure quins problemes tenen en energia: «consum, eficiència, talls de subministrament o situacions que marquen la vulnerabilitat energètica i també social», ha assenyalat. L'objectiu final és que l'administració li doni una solució o que sigui la mateixa companyia qui li ofereixi. En aquest sentit, la CONFAVC treballa perquè la subministradora d'aigua a Tarragona col·labori en el projecte, que té el suport del Govern.

 

El projecte arribarà al barri tarragoní al juliol i es podria allargar fins al febrer del 2018. La intenció és fer l'acompanyament a mil habitatges. El projecte està inspirat en la tasca de l'associació Voisin Malin que des del 2010 ha desplegat un projecte comunitari a vuit municipis francesos. Amb el mateix esperit, la Confederació ja ha fet una prova pilot a Ciutat Meridiana i ha arribat porta a porta a 672 llars per combatre la pobresa energètica. A la capital catalana ha comptat amb el suport del consistori i de la companyia Aigües de Barcelona. Queden 21 dies de prova i els resultats, fins ara, han estat «molt positius», segons la CONFAVC.


D'altra banda, el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Antoni Peco, ha lamentat que el moviment de barris no s'escolta des de l'Ajuntament: «no hi ha molta interlocució i fa dos anys que no ens reunim amb l'alcalde», ha denunciat. «Si no hi ha diàleg i que ens expliquin també el seu model de ciutat és molt difícil que puguem millorar la ciutat», ha dit. La FAVT, que darrerament ha sortit al carrer per reclamar millores als barris, descarta per ara tornar a sortir al carrer. En canvi, proposa crear espais de diàleg i participació que es faran amb la participació de l'alcalde o sense, tot i que la intenció és que hi participi el govern municipal i tots els grups representats a l'Ajuntament.Comentaris

envia el comentari