Les urnes copen el protagonisme de l'acte institucional de la Diada a Tarragona

Crits i cartells de «Volem votar» i «Votar és democràcia» davant la indiferència de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros

La decisió de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros de no respondre el requeriment d'utilitzar, per part de la Generalitat, els col·legis electorals de titularitat municipal de cara a l'1 d'octubre prometia actes de protesta durant la Diada. I així ha estat en l'acte institucional celebrat com cada any davant del monument a Rafael Casanovas. Prop d'un centenar de persones de diverses entitats i partits polítics han aixecat cartells de «Volem votar» i «Votar és democràcia» i, a l'hora de l'ofrena floral, la CUP, ERC, PDECat, JNC, l'ANC i Òmnium hi han dipositat, també, una urna. En el cas de la CUP, els dos regidors, Laia Estrada i Jordi Martí, han fet el lliurament simbòlic a l'alcalde de l'urna, que aquest ha rebutjat i ha tornat al lloc de l'ofrena.


L'acte ha comptat amb crits constants dels manifestants, sobretot quan l'alcalde ha pres la paraula per pronunciar el seu discurs. Ballesteros ha fet un cant a la tolerància, a la unitat i a la llibertat de pensament contra el que considera «pensament únic». Després del seu discurs i de l'ofrena floral de totes les entitats presents, s'ha cantat el cant de la Senyera i el dels Segadors i s'han aixecat quatre pilars de les colles castelleres.

 

En acabar, i en declaracions als mitjans de comunicació, l'alcalde Ballesteros ha assegurat sobre les crítiques rebudes que «és molt respectable igual que la gent que ha vingut a dir que estem amb tu» i ha afegti que «la convivència requereix pluralisme, tolerància i democràcia». Sobre la convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre, l'alcalde ha afirmat que «la resolució del Tribunal Constitucional no va deixar lloc a dubtes» i ha passat la pilota a la Generalitat, que assegura que disposa de cinquanta col·legis electorals a la ciutat de titularitat autonòmica i, per tant, «no cal» que l'Ajuntament cedeixi cap equiament municipal. Pel que fa a les peticions de dimissió i a les protestes dels partidaris del referèndum, l'alcalde ha descartat sentir-se pressionat: «Em sento lliure, no cedeixo a les pressions, he fet una cosa que no és còmode».

 

No agraden els escorcolls
Josep Fèlix Ballesteros s'ha mostrat contrari als escorcolls duts a terme aquests dies tant a Constantí com a Valls per part de la Guàrdia Civil. «A mi no m'agrada», ha assegurat. Actuant per ordre judicial, diversos agents van entrar aquest dissabte a la impremta Indugraf Offset i a l'antiga i a la nova seu del setmanar 'El Vallenc' per trobar alguna prova que corrobori la impressió de material per al referèndum de l'1 d'octubre.

 

Les urnes han copat el protagonisme de la Diada a Tarragona. | Josep M. Llauradó

 

Les urnes han copat el protagonisme de la Diada a Tarragona. | Josep M. Llauradó

 

Un centenar de manifestants han protestat contra la decisió de l'Ajuntament de Tarragona de no cedir locals municipals pel referèndum de l'1 d'octubre. | Josep M. Llauradó

 
Comentaris

envia el comentari