Un terreny que fa d'abocador il·legal servirà per substituir l'aparcament dissuassori de la Tabacalera

L'Ajuntament haurà de desfer-se en pocs dies de la zona taronja del carrer Manuel de Falla
L'aparcament de zona taronja del costat de la Tabacalera té els dies comptats.
L'aparcament de zona taronja del costat de la Tabacalera té els dies comptats. | Josep M. Llauradó

 

Que l'aparcament dissuassori de la Tabacalera té els dies comptats no és cap secret. El contracte per la cessió d'un terreny on fins ara hi poden aparcar fins a 250 vehicles alhora s'exhaureix aquest mes de desembre ja que el propietari l'ha venut. Ara l'Ajuntament de Tarragona està acabant de definir quins seran els espais propers que permetran conservar les nombroses places de què disposava. Un dels que guanya més força aquests darrers dies és una carretera paral·lela amb el riu Francolí que comença a l'avinguda Roma i que té connexió amb la plaça d'Europa, rotonda amb la T-11 —enllaç amb Reus. Es tracta d'un terreny que ja es fa servir ara mateix i de manera espontània per part d'alguns conductors com a aparcament dissuassori donada la seva proximitat tant amb el polígon Sud com amb el barri d'Icomar i, a l'altra banda del pont, el centre comercial del Parc Central i el centre de la ciutat.


Aquest terreny, però, també té altres usos: un dels més importants, abocador il·legal. De manera recorrent, diverses persones aboquen deixalles en diversos punts i ha de ser l'empresa de neteja qui ho vagi retirant. La carretera ara mateix és titularitat de l'Estat, tot i que fa anys que va quedar abandonada per la construcció de noves carreteres, rotondes i variants, i tampoc no se'n cuida. L'Ajuntament ha demanat la cessió dels terrenys per tal que com a mínim serveixi d'aparcament dissuassori, un aparcament que podria arribar a les 300 places.

 

Altres espais que té en ment l'Ajuntament al voltant de la Tabacalera és un solar actualment ocupat per naus al passeig de la Independència, just al costat de la llera del riu, així com un altre espai a tocar de la l'edifici de l'antiga fàbrica que podria sumar seixanta noves places. Tot plegat, però, no té terminis, ja que tots aquests espais caldrà habilitar-los com a aparcaments, amb accessos correctes.

 

Al final de l'avinguda Roma hi ha una antiga carretera sense ús que alguns conductors fan servir d'aparcament.
Al final de l'avinguda Roma hi ha una antiga carretera sense ús que alguns conductors fan servir d'aparcament. | Josep M. Llauradó

 

Rere els cotxes, en diversos punts, algunes persones fan servir aquest espai per abocar-hi deixalles.
Rere els cotxes, en diversos punts, algunes persones fan servir aquest espai per abocar-hi deixalles. | Josep M. Llauradó

 
Comentaris

envia el comentari