Les barres al carrer de les festes majors de Tarragona hauran de servir gots reutilitzables

És una de les principals novetats de Sant Magí i Santa Tecla, que ja s'aplicava fins ara amb el barrilet de mamadeta i a Barraques

L'Ajuntament de Tarragona promou que els bars que serveixin begudes durant les festes utilitzin el got reutilitzable enlloc dels vasos d'un sol ús. Paral·lelament a una campanya de mediació duta a terme als últims mesos amb els locals de restauració, l'Ajuntament ha determinat que serà condició indispensable per poder instal·lar una barra a la via pública fer servir exclusivament els gots reutilitzables i que la utilització de gots de plàstic d'un sol ús quedarà expressament prohibida.


La conselleria de Neteja Pública impulsa aquest procés, engegat fa més d'un any. L'objectiu prioritari és evitar el llançament diari de milers de gots de plàstic pels carrers i espais públics de la ciutat, fet que provocava problemes de brutícia i deteriorament del paisatge urbà. Es calcula que només a la plaça de la Font després d'un gran acte de Santa Tecla es podien arribar a recollir de la via pública uns deu metres cúbics de residus, principalment de gots de plàstic d'un sol ús. En total, durant totes les festes de Santa Tecla s'utilitzaven i llançaven uns 500.000 gots d'aquest tipus i el cost aproximat de neteja era de cinc-cents euros per nit.

 

La utilització del got reutilitzable també ha de millorar la imatge de la ciutat, ja que en aquells indrets on estigui present la reducció dels residus plàstics pot arribar a ser del 60-80%. L'ús del got ecològic també ha de contribuir a provocar un canvi d'hàbits i actituds envers la generació de residus i el foment del consum responsable dels productes. Aquesta iniciativa ja s'aplicava fins ara de manera parcial en casos concrets, com ara el barrilet de la mamadeta, la beguda típica de les festes, i l'Espai Barraques, que disposava dels seus propis gots reutilitzables.
Comentaris

envia el comentari