Laia Estrada (CUP) podria deixar de ser regidora

Aquest migdia mig centenar de persones s'han concentrat per protestar contra la sentència del cas Bershka

 

Gairebé mig centenar de persones s'han concentrat aquest dissabte, primer dia de Rebaixes, a la plaça de la Font de Tarragona en motiu del vuitè aniversari dels fets que van originar el que es coneix com a cas Bershka. El passat mes de desembre es va conèixer la sentència, que condemnava a multa conjunta de 2.500 euros, tres mesos de presó —que no hauran de complir perquè no tenen antecedents— i inhabilitació per a sufragi passiu, tres activistes de l'Esquerra Independentista.


Una de les persones condemnades, Laia Estrada, ara regidora de la CUP, ha assegurat que «podria ser que arribés un requeriment» dels jutjats per tal que deixés d'exercir com a càrrec públic. Estrada manté que la sentència «és injusta» ja que «bàsicament només es van tenir en compte els testimonis d'una de les parts». Tot i que encara no han pres una decisió en ferm sobre si recórrer-la o no, ja han fet una primera comunicació ja que en pocs dies finalitzava el termini legal establert. La decisió final, la prendran de manera conjunta entre els diversos col·lectius, però Estrada afirma que el fet de deixar de ser o no regidora —que podria arribar a passar perquè hi ha jurisprudència en aquest sentit— «no serà un element per decidir si posar recurs» ja que «perdre la cadira no representa cap daltabaix, al cap i a la fi seguiria sent activista de carrer, i això cap jutjat m'ho pot prendre». Per tant, el temps —s'allargarien encara més els vuit anys que ha durat el procediment— i els diners —incrementarien el costos judicials i de defensa— són segons ha apuntat la regidora l'únic que tindran en compte.

 

«No demanem dimissions a l'equip de govern perquè estiguin sent investigats, sinó per fer gestions polítiques que van en contra dels interessos de la població»

En relació a les acusacions d'incoherència plantejades per l'equip de govern per no dimitir davant la condemna judicial —la CUP precisament ha demanat dimissions a l'alcalde Ballesteros, pel cas Inipro, i al coordinador dels Jocs Mediterranis Javier Villamayor, entre d'altres—, la regidora Laia Estrada s'ha volgut defensar assegurant que «no demanem dimissions perquè estiguin sent investigats, sinó per fer gestions polítiques que van en contra dels interessos de la població». En aquest sentit ha destacat que per a ells sí que seria contradictori demanar dimissions per als investigats donada la seva aposta per la desobediència de la legislació espanyola —l'últim cas, amb l'exhibició d'estelades als consistoris o la crema de fotos del Rei Felip VI.

 

Membres del col·lectiu feminista Cau de Llunes han pintat al terra de la plaça de la Font la silueta d'una dona. | Josep M. Llauradó

 


La concentració —que enguany s'ha desplaçat del seu lloc tradicional, a la Rambla Nova, fins a les portes de l'Ajuntament— s'ha desenvolupat sota l'atenta mirada de diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra. Mentre llegien un manifest, membres del col·lectiu feminista Cau de Llunes han pintat amb guix la silueta d'una dona, la mateixa acció que, segons diuen, va originar les detencions per part de la Guàrdia Urbana aquell 7 de gener de 2009. En acabar, han anat fins a la Rambla Nova i han penjat diverses pancartes en contra dels regals «sexistes» i dels «abusos» de la Guàrdia Urbana. Tot i la presència d'una patrulla del cos de policia local a la zona, no han baixat del cotxe i no hi ha hagut identificacions.

 

En acabar la concentració, un grup ha anat a penjar diverses pancartes per la Rambla Nova, sota l'atenta mirada de la Guàrdia Urbana. | Josep M. Llauradó

 Comentaris

envia el comentari