La Generalitat deixa fora quatre famílies afectades del barri ocupat de Constantí

Tanquen el bloc sense llum i sense aigua de Constantí després de ser saquejat
L'entrada del bloc número 7 del carrer Prat de la Riba, tancada des del passat 9 de febrer. | Cedida.

La Generalitat dóna per tancada la problemàtica generada en un bloc de Constantí després de quedar-se sense llum i aigua el passat mes de setembre de 2016. El passat 9 de febrer van barrar definitivament el pas al número 7 del carrer Prat de la Riba alertats pel saqueig a què havia estat sotmès l'edifici. Entre els seus habitatges, passadissos i habitacions s'hi poden veure rajoles trencades, portes esbotzades o arrencades, cables de coure penjant de les parets, unes parets també travessades, el sostre ple de forats i, és clar, gairebé tot el mobiliari, electrodomèstics i instal·lacions desaparegudes.


Es tracta només del bloc 7, un bloc a qui Endesa va tallar la llum de manera unilateral després de detectar un presumpte frau per part d'alguns dels seus veïns. El barri on es troba, anomenat popularment La Patada, és conegut al municipi i al Camp de Tarragona per ser majoritàriament d'habitatges ocupats de manera irregular, tot i que també hi ha i hi havia veïns pagant lloguer i en règim de propietat. De tots els que hi vivien, mitjançant la intermediació de Serveis socials de l'Ajuntament, la Mesa d'Emergència de l'Agència Catalana de l'Habitatge ha atès un total de divuit sol·licituds. D'aquestes, dos finalment han decidit desestimar l'alternativa habitacional, quatre no complien els requisits de vulnerabilitat —i per tant no se'ls ofereix cap solució malgrat haver perdut el seu habitatge— mentre que queda un cas pendent de valoració i que es vol resoldre de manera immediata.

 

Segons els veïns, en aquest edifici hi vivien vuit famílies de manera legal, algunes de les quals encara hi vivien a finals de gener. No s'expliquen tampoc com és possible que no hagin atorgat cap mena d'assistència a les persones afectades, ni que tampoc les haguessin avisat a l'hora de prohibir l'entrada al seu habitatge des del passat 9 de febrer —a partir d'ara, si volen entrar-hi, han de demanar la clau a la Policia Local. L'explicació per part de les autoritats és la voluntat d'evitar els robatoris, tot i que asseguren que han fet tard.

L'interior dels habitatges, en mal estat després de la marxa dels seus veïns. | Cedida.Comentaris
Ciutadà pagano
Darrera l'eufemisme "quatre no complien els requisits de vulnerabilitat" hi ha 4 famílies que tot hi haver pagat religiosament impostos i serveis ara es queden sense habitatge per la tolerancia d'aadministracions perroflautes que han tolerat el frau quan no l'han escusat.

envia el comentari