El socialista Daniel Cid agafa les regnes del Consell Comarcal del Tarragonès

Pere Virgili (CiU) ha presidit l’ens supramunicipal la primera meitat de la legislatura, i l’alcalde de Vespella de Gaià agafa el relleu aquest divendres al vespre
Daniel Cid (PSC) és el nou president del Consell Comarcal del Tarragonès | Cedida

 

L’alcalde de Vespella de Gaià, Daniel Cid (PSC) agafa les regles com a nou president del Consell Comarcal del Tarragonès. Aquest divendres 14 de juliol s’ha convocat la sessió extraordinària de l’ens supramunicipal que oficialitzarà el relleu. El canvi a la presidència es deu a l’acord de govern entre Convergència i Unió i el PSC l’any 2015, quan van acordar que la primera meitat de la legislatura (fins a l’estiu del 2017) tindria com a president a un representant convergent i a la segona part ho seria un socialista. L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, ha presidit el CCT durant aquests dos anys, i el PSC ha decidit que el seu escollit fins al 2019 sigui Cid. Primer a Roda i ara a Vespella, la presidència comarcal segueix al Baix Gaià.


Cid s’ha imposat a l’exalcalde del Catllar, Antonio López, per presidir el Consell. L’elecció no ha estat fàcil, ja que López tenia la promesa de la cúpula del PSC al Camp de Tarragona de ser president del Consell Comarcal després d'haver patit la moció de censura que el va apartar de l'alcaldia. No obstant, el vot majoritari del grup de consellers comarcals socialistes ha estat pel batlle de Vespella de Gaià, membre del CCT des del 1999 i que ha desenvolupat diverses responsabilitats durant aquests 18 anys. Daniel Cid, en les seves primeres en conèixer que presidirà el Consell Comarcal del Tarragonès, ha reivindicat el paper d'aquest òrgan, especialment a les ajudes que suposa per als municipis petits que no disposen dels recursos econòmics suficients per cobrir les necessitats dels seus habitants. «Som els grans desconeguts mediàtics però una peça essencial per articular una comarca cohesionada i socialment justa» ha sentenciat.

 

D’altra banda, Virgili abandona la presidència —no el Consell, on seguirà com a vicepresident— amb satisfacció i noves prioritats. En una entrevista a BaixGaiàDiari.cat a mitjans de juny, l’alcalde de Roda de Berà celebrava haver vist «una altra manera de funcionar a altres municipis, de tots els colors polítics, i això és més que enriquidor», i reconeixia que «la meva missió era aportar la visió d’una persona del Tarragonès que parla amb accent del Baix Penedès». Les prioritats de Pere Virgili es tornaran a centrar de manera íntegra en el seu municipi, i a la trobada també apuntava que «ara tindré més temps per fer carrer a Roda». La sessió tindrà lloc a les vuit del vespre, i es culminarà el traspàs de papers al capdavant del Consell Comarcal del Tarragonès.

 
Comentaris

envia el comentari