El secretari de Tarragona denuncia «pressió i amenaces» de l’Estat per evitar el referèndum

Joan Anton Font considera que l’executiu no garanteix «objectivitat, neutralitat i imparcialitat» per als funcionaris
Veus crítiques contra l'actuació estatal des de l'Ajuntament de Tarragona | Cedida

 

Els primers moviments de reacció envers el referèndum d’independència del proper 1 d’octubre responen a una estratègia de fixar posicions, per les dues bandes. El govern estatal va enviar fa uns dies una carta als Ajuntaments i funcionaris catalans, on els advertia que la consulta no és legal, que atempta contra la Constitució i l’Estatut d’Autonomia i de la posició contrària del Tribunal Constitucional. Com a resposta, diversos consistoris no han respost ni registrat la missiva. En el cas de Tarragona, la tensió ha esclatat per una altra banda: el secretari de l’Ajuntament tarragoní, Joan Anton Font, ha denunciat la «pressió i amenaces» de la carta. Qui signa el text és el secretari d’Estat per a les Administracions Territorials i número 2 de Soraya Sáenz de Santamaría, Roberto Bermúdez de Castro.


«Sotmetre a pressió l’actuació dels secretaris i interventors només pot afectar negativament a l’exercici de les nostres funcions amb l’objectivitat, neutralitat i imparcialitat que requereixen», ha denunciat el secretari de Tarragona. «S’assembla més a una amenaça que a una oferta col·laborativa», ha sentenciat. Font ha apuntat que l’executiu «està posant en dubte l’actuació d’un col·lectiu professional», i ha matisat que «al nostre ordenament jurídic no existeix l’advertència d’il·legalitat».

 

L’Associació de Municipis per a la Independència (AMI) també ha valorat la carta de l’executiu als consistoris. Ha lamentat que la voluntat de l’Estat passa per «fer recaure en els tècnics d’administració local una pressió que no els correspon», i ha matisat que determinar la convocatòria de les accions a seguir per celebrar la consulta és competència del govern català.
Comentaris

envia el comentari