El regidor Josep Maria Prats canvia de marca al ple de Tarragona

Units per Avançar substituirà Unió Democràtica
El conseller de Cultura a l'Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats | Cedida

 

Units per Avançar tindrà grup propi a l'Ajuntament de Tarragona. Serà, de fet, el primer consistori on serà present aquesta nova formació política sorgida arran de la dissolució d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Segons fonts municipals, els serveis jurídics ja han donat el vistiplau a la petició formulada pel regidor Josep Maria Prats el passat 20 de juny i en el ple d'aquest divendres 21 simplement es donarà compte del canvi de nom del grup d'UDC. Es dona la circumstància, doncs, que per segona vegada en aquest mandat hi haurà un grup a l'Ajuntament que no s'haurà presentat a les eleccions com a tal.


Es tracta d'una decisió polèmica donat que serà el tercer grup on vagi a parar Prats en poc més de dos anys de mandat, després que el passat 24 de maig de 2015 aconseguís una cadira anant al tercer lloc de la llista de Convergència i Unió. Amb la separació de la federació i la necessitat del PSC de sumar un govern de majoria, el demòcratacristià va formar el seu propi grup amb l'aval del secretari general de l'Ajuntament, Joan Anton Font, i des d'aquell febrer de 2016 és sempre el vot imprescindible per donar estabilitat a l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros.

 

En declaracions a TarragonaDiari.cat, el portaveu de l'encara grup municipal de Convergència i Unió, Albert Abelló, i els seus excompanys consideren que «tot plegat és un pagament a compte pel suport polític al govern» i titllen d'«esperpèntic» que un cop hagi quedat extingida Unió Democràtica ara es torni a canviar el nom del grup. «Per a nosaltres continuarà sent el regidor no adscrit Josep Maria Prats», conclou. D'altra banda, l'actual PDECat ha desestimat seguir la via judicial contra la formació d'un grup propi per a Josep Maria Prats, després que el passat mes de maig es fes públic que s'havia desestimat el seu recurs contenciós administratiu. «No ens podem perdre en detalls, ell sabrà el que va fer, nosaltres hem de treballar per la ciutat», ha afirmat Abelló.
Comentaris

envia el comentari