Informació pública al moment

Hi ha persones públiques que el seu gran objectiu és la privatització d'àrees i serveis en favor d'empreses privades amb una clara pèrdua de qualitat i amb un augment de cost que acabem pagant tots els contribuents del municipi. Pel líder local si aquella privatització li aporta quatre duros, doncs ja pot fer amb allò un parell de concerts gratuïts que poden atraure quatre vots i així s'estalvia tots els problemes. Aquests serveis, tal com estan la majoria de municipis de casa nostra costarà molt que tornin a ser públics perquè la majoria de consistoris estan més pelats que una rata i ja no saben on anar a buscar els diners. Llavors tenen en les privatitzacions un sistema de guardar la roba dins la filosofia de supervivència, qui dies passa anys empeny. El pas del temps segurament indicarà que ha estat una gran errada però vés a saber qui manarà d'aquí a uns anys i com més complicat li posi al futur, menys lluirà ell i més jo que és del que es tracta. Ara mano jo i la resta ja s'ho trobaran quan toqui. La qüestió és quedar bé amb els meus i a la resta els tocaran les closques del marisc que ens haurem cruspit aquí tots plegats.


Jo crec que molts dels ajuntaments de la comarca necessiten una privatització del que seria l'àrea de comunicació. Alguns consistoris no diuen res al llarg de l'any. Només quan passa alguna cosa grossa, els Mossos, bombers o qui toqui ja exposarà tot el que allí s'ha produït però en el dia a dia ningú diu res. Tothom està quiet, intentant no sortir mogut a la foto quan aquesta es produeixi. En aquests temps que vivim d'immediatesa informativa és del tot inadmissible que un acte que es porti a terme avui el llegeixis al cap d'un parell o tres de dies, quan la gent ja ha passat pàgina del que va passar aquell dia. Ara les coses van al dia i al cap d'un parell o tres de dies la cosa ja està més que caducada. Evidentment en aquesta comarca ja tenim consistoris prou grans perquè els manaires vagin acompanyats pel cap de protocol, la secretaria, i la secretaria de la secretària. Ja ens hem fet grans i ens hem d'actualitzar.


Avui en dia aquesta despesa no es pot pagar amb el sistema actual. Llavors el millor és llogar una empresa de màrqueting i 'comunity manager' que al cap de cinc minuts de produir-se un fet ja estigui en totes les xarxes socials perquè la informació arribi arreu. Evidentment aquest servei no només ha de donar veu a l'equip de govern que mana en cada moment, sinó que com que està pagat per tots els veïns de la localitat amb els seus impostos també ha de donar veu i difusió als diferents partits i formacions que integren el consistori perquè tothom tingui les mateixes oportunitats. No els de sempre per dir el de sempre que al final ja cansa.
Ens hem de tornar moderns en aquesta societat en què la televisió en el seu format ja no funciona, però hem d'aprofitar les imatges recollides en les seves càmeres per dotar aquestes campanyes de vida i imatges sobre el contingut.


Unes empreses que estiguin preparades per escriure discursos sobre qualsevol matèria que després llegirà l'alcalde amb amor i sinceritat com si ho hagués fet ell, però aquests quatre paradigmes globals d'amor a la ciutat, amor a la gent, senzillesa i bones formes ja ha quedat en desús, hem de crear uns missatges més moderns i actuals, amb frases més actuals i obertes a tothom, i no repetir, i repetir tòpics i registres de l'època de principis dels vuitanta.


Ara el més important no és fer coses, si no simplement ha de semblar que es fan. En cas que realment es facin s'ha de treballar per remarcar des de diferents punts allò que realment s'està portant a terme. Els temps estan canviant i si ho volem privatitzar tot i cada dia ser més pobres i amb menys poder, lligats de caps i peus de les grans empreses i només per servir la voluntat del lobby empresarial, Al poble ja li explicarem una història cada quatre anys que sembli atractiva. Posats a fer, fem-ho bé, agafem un gabinet de comunicació per portar l'alcaldia. Ja no ve d'aquí. Tots enganyats, però contents i al cap de deu minuts ja tindrem un resum del ple amb pèls i senyals, no cal esperar tres o quatre dies o mai més es va saber res.
Comentaris

envia el comentari