La instal·lació de pipi-cans, proposta més votada al pressupost participatiu de Vila-seca

Vila-seca demana millorar els jocs infantils del parc de la Riera; la Pineda, prendre mesures per reduir la velocitat de l'avinguda Amadeu Vivives, i la Plana, condicionar de l'espai de la gent gran
Sessió de retorn del Pressupost Participatiu Vila-seca 2017 | TarragonaDiari.cat

 

La instal·lació de pipi-cans ha estat la proposta general més demanada al Pressupost Participatiu Vila-seca 2017 que es va presentar ahir a la tarda als veïns dels tres nuclis: Vila-seca, la Pineda i la Plana. A l'acte de presentació, conduït per l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet; la regidora de promoció econòmica i noves tecnologies, Cristina Campallo, i la directora de l'empresa CERES, Mercè Chipella, es van explicar les quatre propostes seleccionades pels ciutadans per decidir on s'han de destinar 300.000 euros del pressupost municipal i com es va passar de les 839 propostes inicials a les 47 propostes validades per la comissió del personal tècnic municipal.


En aquest sentit, van explicar com de les 839 propostes aportades durant les sessions de debat que es van fer durant el mes d'octubre, 412 propostes estaven repetides i 259 no eren viables econòmica o tècnicament, o no eren competència municipal. Mentre que de les 168 propostes viables, 118 ja estaven previstes pel govern municipal i 3 d'elles ja existeixen. Finalment, i amb les 47 propostes vàlides, els ciutadans del municipi de 16 o més anys van procedir a votar els dies 14 i 16 de gener als centres electorals dels nuclis de la Pineda, la Plana i Vila-seca.

 

L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, i la regidora Cristina Campallo, durant la roda de premsa | TarragonaDiari.cat

 

Per nuclis, les propostes escollides han estat: arranjar i ampliar amb més jocs infantils el parc de la Riera a Vila-seca, posar bandes per reduir la velocitat al c. d’Amadeu Vives de la Pineda i condicionar l’esplai de la gent gran a la Plana. Mentre que la proposta general més votada en la globalitat del terme ha estat la instal·lació de pipi-can o parcs canins com a proposta general.


L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha valorat positivament aquest procés impulsat des de tots els grups municipals «amb seriositat i procediment democràtic, ja que els ciutadans han rebut informació personalitzada a les seves llars al llarg de tot el procés i s’ha complert escrupolosament amb el calendari marcat». Les votacions del pressupost participatiu han comptat amb la participació de 813 vots, el 4,42% del cens de població de 16 anys o més. Concretament, al nucli de la Plana van votar 122 persones, a la Pineda 66 i al nucli de Vila-seca 625 persones.Comentaris

envia el comentari