Vila-seca enceta la Festa Major aquest divendres

Se celebraran una seixantena d'actes que s'allargaran fins al dijous 3 d'agost
Durant dues setmanes, Vila-seca celebrarà la Fesa Major amb actes per a tots els públics. | CEDIDA

 

Vila-seca enceta aquest divendres els actes de la Festa Major d’Estiu, que s’allargarà fins al 3 d’agost amb una seixantena d'actes. Durant la primera setmana, els actes es concentraran a la Pineda, en honor a la festivitat de Sant Jaume. El plat fort de l’inici de festes serà el dissabte 22 de juliol a la 1 del migdia amb la inauguració del trasllat del Piló del Rescat de Sant Esteve, al Parc de la Torre d’en Dolça. A les 6 de la tarda hi haurà la recepció d’entitats al Centre Cívic i Cultural de la Pineda i, posteriorment, s’inaugurarà el Parc de les Arenes. La nit de dissabte començarà amb el correfoc, el castell de focs artificials i finalitzarà amb Javier Gurruchaga y la Orquesta Mondragón, que oferiran un concert a les 23.30 h al passeig de Pau Casals. El diumenge dia 23 se celebrarà la Travessia Nedant ‘Platja de la Pineda’, que enguany celebra el seu trentè aniversari. 


A partir del dimecres 26 de juliol i fins al final de la Festa Major, els actes es concentraran al nucli de Vila-seca, que ha fet una gran aposta per la música. El primer concert serà el dijous 27 de juliol al Parc de la Riera amb les actuacions d’Animal, Roba Estesa i Ebri Knight, a partir de les 10 de la nit. El mateix espai serà l’escenari el divendres dia 28 de La nit del rock, amb la 8a Vila-Seca a Tope. Mago de Oz serà l’estrella, i els acompanyaran els grups teloners Irreverentes i Bukak. Una de les novetats d’aquest any és que Vila-seca comptarà amb un nou espai per a celebrar els concerts de Festa Major, l’Espai Cubik, situat al pati de l’Escola Bernat Calvó, que acollirà els concerts de música electrònica i disco els dies 28, 29 i 30 de juliol, i la festa Remember 90’s el dia 2 d’agost. La música més relaxant es podrà escoltar a l’Espai Chill out del jardí de la Biblioteca a partir de les 10 de la nit del 28 de juliol al 3 d’agost. Per a aquells que els agrada la rumba, el grup Cositas Buenas serà al Parc de la Riera el dia 1 d’agost.

 

Una altra de les novetats d’aquesta festa major és la Vila-seca’n Race, una cursa d’obstacles esportiu-familiar amb zona d’equilibris, pista americana, bicicletes, punteria i fang. Serà el dissabte 29 de juliol a les 10 del matí al Parc de la riera i pels carrers i places del Centre Històric. El mateix dia tindrà lloc el Cercabirra, a les 18.30 h pel Centre Històric, i les colles castelleres Xiquets de Tarragona, Vella dels Xiquets de Valls i Xiquets de Vila-seca faran una exhibició a la plaça de l’Església. Del diumenge 30 de juliol destaca la canonada familiar i cercavila infantil, amb l’espectacle itinerant La Selva, que sortirà des del Parc de la Riera. A les 12 del migdia començarà la ruta dels vermuts, que finalitzarà a les 5 de la tarda. Al vespre, hi haurà la Cercavila del Seguici Tradicional i el show de màgia infantil amb Roberto Vara. A les 11 de la nit, el Mag Lari farà un gran espectacle de màgia al Parc de la Riera.


La nit del diumenge 31 d’agost la protagonitzarà l’humor, amb l’actuació d’Yllana amb el xou Splash. El dimecres 2 d’agost hi haurà una Festa Holi plena de color a l’aparcament Riera a partir de les 18.30h i el dijous 3 d’agost es durà a terme el tradicional Concurs de llançament de pinyols d’oliva a les 11.00 h  i la missa major a les 12.00 h. El dia seguirà amb el teatre ‘El dia més foll’ a càrrec de Tramoia a les 18.30 h. A continuació, es lliuraran els premis d’engalanament de Balcons i Carrers, la cercavila de trabucaires, el correfoc i finalment, el Gran Castell de Focs d’Artifici que posarà punt final a la Festa Major, a les 12 de la nit. Per a més informació, podeu consultar el programa complet de la Festa Major de Vila-seca.Comentaris

envia el comentari