Salou recorda la sortida del Rei Jaume I cap a la conquesta de Mallorca

El mercat medieval continuarà fins la nit d'aquest diumenge
Prop de 300 persones han desfilat a la cercavila medieval a Salou. | Jan Magarolas

 

Salou ha recordat aquest dissabte, 2 de setembre, els fets del 5 de setembre de 1229, quan el monarca Jaume I va sortir des de Salou rumb a la conquesta de Mallorca. A la zona de Salou s'hi va concentrar un gran estol amb més de 150 naus i un multitudinari exèrcit amb 15.000 soldats i uns 900 nobles, els quals van posar rumb a Santa Ponça per tal de reconquerir Mallorca. Aquest cap de setmana, Salou ha volgut honrar la memòria d'aquells fets d'una manera festiva conjuntament amb els seus ciutadans i també bona part dels visitants, els quals s’han vist atrapats enmig de la festa del Rei Jaume I. 

 


Prop de 300 persones vestides d'època han desfilat pel municipi en un seguici festiu per recordar aquells fets en una tradició que ja arriba a la 22a edició. Nobles, soldats, donzelles, clergues i moltes més persones han sortit des de la Torre Vella i fins a la platja de Llevant. Tots ells han encetat una comitiva que ha tancat el rei Jaume I i la seva esposa, Violant d'Hongria ambdós a cavall i acompanyats de tot el seguici. Molts grups d’animació han recorregut els carrers de la ciutat en un ambient festiu que recordava la fita històrica amb gran solemnitat. Després de la desfilada els cavallers i tota la comitiva reial amb moltíssim públic han estat a l’expectativa del combat d’armes i de l’espectacle eqüestre posterior que recreava un torneig medieval i un espectacle on les veles que es formaven al cel han recordat simbòlicament la sortida del monarca i les seves naus.

 

Aquest diumenge, la festa continuarà amb el I Torneig de Horseball en el que dos equips de sis jugadors, amb els seus respectius cavalls, hauran d’encistellar al camp de l’equip contrari mitjançant una pilota amb sis nanses de cuir. Fins aquest vespre també es desenvoluparà el Mercat Medieval a la zona del nucli antic amb un centenar de parades i amb activitats complementàries com foc i acrobàcies, teatres de titelles, músics i ballarins, jocs, funambulisme, màgia i malabars, i trobadors i joglars, a més d’un racó infantil. A la Fira es podran comprar articles típics de molts indrets de la geografia espanyola, productes alimentaris com embotits, cervesa artesana, conserves, formatges, espècies, dolços, fruits secs, licors, mel, cuir i bijuteria, creps i diferents varietats de menjar. Però també hi haurà parades d'artesans, com sabaters i ceramistes, entre d'altres. Els tallers que hi haurà són, per exemple, de telar de llana, cota de malla, forn de pa, gravats, pintura i decoració. L'horari del mercat és de 10.30 h a 14 h i de 17.30 h a 00 h.
Comentaris

envia el comentari