Salou inaugura la XVIII edició del Mercat Medieval

El mercat dona el tret de sortida als actes de la XXII Festa del Rei Jaume I omplint el municipi de joglars, acròbates, bufons i diferents espectacles itinerants
Imatge d'un dels carrers del XVIII Mercat Medieval de Salou. | Cedida

 

Aquest dijous, 31 d'agost, més d'un centenar de ciutadans s'han concentrat al nucli antic de Salou per donar el tret de sortida als actes de la XXII Festa del Rei Jaume I amb la inauguració del XVIII Mercat Medieval situat als carrers Ponent, Església, Rafel de Casanovas, Joan Miró, Pins, plaça Bonet, plaça Onze de Setembre i Via Roma. Els protagonistes han estat les nou companyies que actuaran fins diumenge 3 d'agost amb els seus respectius joglars, acròbates, bufons i músics, que acompanyats per l'alcalde, la regidora de Promoció i Dinamització Econòmica, Comerç, Consum i Mercats, i diversos regidors del consistori han inaugurat aquesta edició del Mercat Medieval que comptarà amb més d'un centenar de parades artesanes.


Per tal d'amenitzar aquests dies de mercat medieval, els visitants podran gaudir d'un seguit d'activitats complementàries com foc i acrobàcies; teatres de titella; músics i ballarins; jocs; funambulisme; màgia i malabars; trobadors i joglars entre un llarg etcètera, a més d'un racó infantil. A la Fira es podran descobrir aparadors decorats amb motius medievals on es podran comprar articles i menjar típics de molts indrets de la geografia estatal. També destaca dins el mercat les parades dels artesans com la del sabater, el ceramista o el baster. Els visitants podran gaudir també d'un seguit de tallers complementaris com: telar de llana, cota de malla, forn de pa, gravats, pintura i decoració. El mercat es podrà visitar cada dia de 10.30 a 14.00 hores i de 17.30 a 00.00 hores.

 

Durant la Festa del Rei Jaume I, Salou també comptarà amb el I Torneig de Horseball el diumenge 3 d'agost, en el que dos equips de sis jugadors amb els seus respectius cavalls han d'encistellar al camp de l'equip contrari mitjançant una pilota amb sis nanses de cuir. El campament Medieval, situat a la plaça Onze de Setembre, s'instal·larà durant els mateixos dies que el Mercat Medieval i estarà obert de 10.30 a 14.00 hores i de 17.30 a 21.00 hores. Com a novetat, aquest any, es durà a terme un espectacle de Dansa Aèria el dissabte dia 2 de setembre al voltant de les 21.15 hores a la platja de Llevant, en el que es representarà de manera simbòlica les veles dels vaixells que van partir cap a la conquesta de Mallorca a càrrec de la companyia teatral LA FAM. Prèviament, a partir de les 20.00 hores, tindrà lloc la sortida del Rei Jaume I i el seu seguici de més de 300 persones des de la Torre Vella fins a la Platja de Llevant, i l'exhibició eqüestre a la mateixa platja.
Comentaris

envia el comentari