Salou es prepara per a la XXII edició de la Festa del rei Jaume I

Una de les novetats serà la dansa aèria, que recordarà les veles dels vaixells durant la conquesta de Mallorca
Imatge de la passada edició de la Festa del rei Jaume I | Arxiu

 

La capital de la Costa Daurada tornarà a rememorar l'edat medieval amb la XXII edició de la Festa del rei Jaume I. Per aquest motiu Salou està organitzant tot un seguit d’activitats socials i culturals per a tots els públics. L’alcalde del municipi, Pere Granados, ha destacat «la gran oferta d’oci i cultura que proposa Salou aquests dies amb una setmana on els carrers s’omplen d’activitats que recorden una data històrica pel municipi».

 


A més, aquest any es torna a organitzar el mercat medieval, que aquest any compta amb 110 parades tutelades per artesans com el saboner, l’orfebre, l’espardenyer, entre d’altres. El mercat s’iniciarà el 31 d’agost i finalitzarà el 2 de setembre, i les portes s’obriran a les 10.30 hores, a les 17.30 hores i tancaran a les 00.00 hores. També es faran nou espectacles diaris d’animació, més de trenta actes diaris, jocs i espectacles. Una de les novetats d’aquest any serà el Campament Medieval, a la plaça Onze de setembre, que consistirà en un espai amb botigues militars i vida castrense on es podran veure exposicions d’armes, roba de l’època, lluites i combats.

 

D’altra banda, es durà a terme un concurs fotogràfic a Instagram, que consistirà a fer-se una foto durant el Mercat Medieval, etiquetar @lafraguadevulca i utilitzar el hashtag #saloumedieval. La imatge que aconsegueixi més ‘m’agrada’ guanyarà 100 euros. Tanmateix, la regidoria de Cultura ha preparat tot un seguit d’actes al voltant de la XXII edició de la festa, que centrarà les activitats al 2 de setembre, amb la sortida del rei Jaume I i el seu seguici, on participaran més de 300 persones que es vestiran amb roba de l’època. Un grup de soldats, monjos, nobles, cavallers, el rei Jaume I i la seva esposa recorreran Salou fins a arribar a la platja de Llevant, on es farà una actuació de tots els grups d’animació i un espectacle eqüestre.

 


Cal destacar que una de les novetats serà un espectacle de dansa aèria, que simbolitza les veles dels vaixells que van anar cap a la conquesta de Mallorca. A més, l’Associació de Jubilats Esplai Salou acollirà l’exposició de vestuari medieval del 30 d’agost a l’1 de setembre. Per altre costat el 3 de setembre tindrà lloc el primer torneig de Horseball Jaume I a les 19.00 hores a la platja de Llevant. La festa també compta amb una narració d’una història de pirates que va succeir en aquestes costes. La Biblioteca Municipal de Salou farà una sortida dirigida per l’historiador Pedro Otiña a les cales de Cap Salou, on van desembarcar els pirates, corsaris, galeres i esclaus. Finalment, el Club Nàutic de Salou es prepara per a la XXXI Regata Rei en Jaume, del 7 al 10 de setembre.Comentaris

envia el comentari