Comença el Festival Internacional de Música Costa Daurada

Salou acull l'inici del Festival amb un concert gratuït al costat de la platja
Imatge de la Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya. | Cedida.

 

Salou acull la primera edició del Festival Internacional de Música Costa Daurada, que començarà amb dos grans concerts simfònics de la Jove Orquestra Filharmònica de Catalunya (JOFICAT). El primer se celebrarà el dissabte 8 de juliol a les 20.30 hores a la Font Lluminosa de Salou, on es podrà escoltar música clàssica en directe i de franc, al costat del mar i la platja. El segon concert tindrà lloc el diumenge 9 de juliol a les 20.30 hores al Teatre Tarragona. La Jove Orquestra dirigida per Melani Mestre i amb la violoncel solista Svetlana Tovstukha interpretarà el mateix programa a tots dos concerts, amb obres de P.I Tchaikovsky, F. Schubert i W.A Mozart.


Els concerts són un símbol del que és i vol representar el festival. D'una banda, un dels objectius és apropar la formació musical especialitzada a l'àmbit de la interpretació professional i amb aquesta voluntat se cedeix el protagonisme a la JOFICAT, un projecte formatiu a Catalunya en què joves estudiants de gran nivell es formen professionalment a través de les seves actuacions. D'altra banda, el Festival vol apropar la música clàssica a tots els públics i, per aquest motiu, els concerts tenen un preu simbòlic o bé són totalment gratuïts, com és el cas d'aquests dos primers concerts a Salou i Tarragona.

 

Les localitats per al concert gratuït de Salou es distribuiran el dia de l'espectacle per ordre d'arribada fins a completar l'aforament. En el cas de Tarragona, les entrades es poden recollir de franc a les taquilles del teatre els dimecres i dijous de 12 a 14 hores, i els divendres de 12 a 14 hores i de 18 a 20 hores o el mateix dia del concert una hora abans de la funció. Després d'aquests concerts, el Festival continuarà amb altres actuacions, durant cinc setmanes, en diferents punts de la Costa Daurada. Totes les actuacions compten amb la col·laboració i el suport dels Ajuntaments dels municipis participants.
Comentaris

envia el comentari