Cultura popular, castells, espectacles i música per la Festa Major de Vilallonga del Camp

Aquesta setmana el municipi celebra la Festa Major en honor a Sant Abdó i Sant Senén
La Festa Major donarà el tret de sortida aquest divendres 28 de juliol. | Josep Martí

 

Els darrers dies de juliol són dates marcades a l'agenda dels ciutadans de Vilallonga del Camp, i és que arriben dies plens d'activitats amb motiu de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, podeu consultar totes les activitats i horaris mirant el programa. El cap de setmana del 21 al 23 de juliol ja es va poder fer un petit tast de les festes amb diverses activitats, però el gruix d'actes comença a partir del dijous 27 de juliol. Aquest dia, a partir de les 19.30 hores, es farà l'espectacle infantil Absurditties de la Companyia Passabarret, un nou espectacle que s'estrenarà a Vilallonga a la plaça de l'Església. El divendres 28 de juliol és una data important per aquestes festes, i a les 19.30 hores arrancarà la Cercavila amb el gegant Alfons I de Catalunya, les gralles i els timbals de la Colla Gegantera de Vilallonga del Camp. La sortida de la cercavila es farà a la plaça de l'Església, lloc on també acabarà després que a les 20.30 hores es faci la Crida a la Festa Major a càrrec dels membres vilallonguins de les colles castelleres Jove Xiquets de Tarragona i Vella de Valls. Tot seguit, es procedirà a la Tronada de Festa Major a càrrec de la Pirotècnica Catalana de Vimbodí, i enguany a més l'activitat continuarà amb la inauguració de la restauració del rellotge del campanar i l'exposició 'L'art de mesurar el temps' al Museu Pere Virgili.

 

La Diada Castellera comptarà amb la Jove de Tarragona i la Vella de Valls. | Gerard Martí

 

El mateix divendres 28 de juliol també tindrà lloc el segon Sopar Popular de Carmanyola a partir de les deu de la nit. Aquest sopar, al carrer d'Alfons el Cast, requereix inscripció d'un euro per persona que es pot fer a l'ajuntament, i consisteix en què cadascú es porti el sopar de casa i el pugui gaudir a les taules i cadires que s'habilitaran. A partir de les dotze de la nit arriba la festa amb la Nit Jove amb el grup de versions Els Tremendos i un dj fins a les sis del matí, al Poliesportiu. La vigília de Sant Abdó i Sant Senén, al dissabte 29 de juliol, començarà amb una guerra de l'aigua a la plaça de l'Església a partir de les 12.00 hores, i a la tarda a les 19.00 hores es celebrarà l'espectacle infantil itinerant 'Pista que vinc' de Tot Circ pels carrers de la vila. A continuació, a la plaça de l'Església, la companyia Tot Circ també oferirà l'espectacle 'Passa volant... reciclant'. A la nit, de nou festa, aquest cop amb l'Orquestra Himalaya i DJ fins a les sis del matí al poliesportiu. 

 

El diumenge 30 de juliol, Diada de la Festa Major, començarà a la una del migdia amb l'Ofici Solemne en honor a Sant Abdó i Sant Senén acompanyat pel Cor Parroquial i presidit pel mossèn Joan Anton López, i un cop finalitzat es farà el tradicional repic de campanes en honor als patrons, tot des de l'església Sant Martí Bisbe. A partir de les 19.00 hores començarà la Diada Castellera a càrrec de la Colla Vella Xiquets de Valls i la Colle Jove Xiquets de Tarragona a la plaça de l'Església, i a la nit es farà un nou Ball de Festa Major amb l'orquestra Banda Sonora i un DJ al Poliesportiu. Els actes continuaran el dilluns 31 de juliol amb una gimcana infantil a partir de les onze del matí a la plaça de l'Església, i a les 21.00 hores un Sopar Popular de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre al Poliesportiu. Finalment al dimarts 1 d'agost es posarà punt i final a les festes amb una sessió de cinema a la fresca amb l'estrena del film 'Pàtria' al Poliesportiu. 

 

Els gegants sortiran pels carrers de Vilallonga del Camp. | Josep MartíComentaris

envia el comentari