Tarragona millora la seguretat dels passos de vianants a les rambles de Francesc Macià i de Lluís Companys

S’han instal·lat vuit senyals de situació de pas de vianants amb il·luminació led
Tarragona millora la seguretat dels passos de vianants a les rambles de Francesc Macià i de Lluís Companys
Tarragona millora la seguretat dels passos de vianants a les rambles de Francesc Macià i de Lluís Companys | cedida

 

La Conselleria de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona ha posat en funcionament vuit senyals de situació en sengles passos de vianants entre la plaça de la Imperial Tàrraco i la plaça de les Corts Catalanes per millorar la seguretat dels passos que no estan regulats per semàfor. Aquesta mesura s’ha adoptat per fer més visible l’existència dels passos de vianants en vies de doble carril de circulació i reduir el màxim possible el risc d’atropellament quan un vehicle s’atura en un dels carrils per la presència d’un vianant i pel carril del costat també hi ha vehicles circulant en la mateixa direcció.  

 

Els senyals són del tipus S-13 d’una mida superior a l’habitual en zona urbana, de 90 cm en lloc de 60 cm, i compten amb il·luminació led per millorar-ne la visibilitat. Durant el dia funcionen com a senyals estàtics i al vespre entren en funcionament amb l’enllumenat públic. El cost total de l’actuació ha estat de 21.565,39 euros.


Millora de la seguretat de vianants i conductors

El conseller de Mobilitat, Josep Acero, ha destacat que «la posada en funcionament d’aquests senyals s’emmarca en les actuacions que permanentment es duen a terme per millorar la seguretat a l’interior de la ciutat, tant per a vianants com a conductors. En aquest sentit, per exemple, val la pena remarcar la recent instal·lació aquest mateix any de quatre radars pedagògics i diferents passos de vianants elevats i reductors de velocitat».

 

El passat mes de gener l'Ajuntament de Tarragona va anunciar que instal·larien quatre radars pedagògics que informen de la velocitat en diversos punts de la ciutat. El primer es va instal·lar a la Via Augusta, a l'altura de la Baixada de la Beneficència, en un tram limitat a 40 km/h. La seva funció és fer arribar mitjançant una pantalla un missatge d’alerta a les persones conductores quan se superen els límits de velocitat, per tal de prevenir els accidents de circulació.
Comentaris

envia el comentari