La policia requisa a Tarragona més de 13.000 joguines perilloses per als nens

Es tracta d'un operatiu conjunt de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Tarragona
Requisades a Tarragona més de 13.000 joguines perilloses per als nens
Requisades a Tarragona més de 13.000 joguines perilloses per als nens | cedida

 

La Guàrdia Civil, amb col·laboració amb la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Tarragona, han dut a terme diversos operatius contra la propietat intel·lectual i industrial, on s'han intervingut milers de productes procedents de contraban i que podrien suposar un risc per als infants, a causa de la seva mala qualitat. 

 

Les actuacions es van iniciar a finals del mes d'abril, amb motiu de les diferents inspeccions que es duen a terme en matèria fiscal, quan els agents de la Guàrdia Civil van poder constatar l'aparició de diferents articles que no complien la normativa de seguretat europea en diversos comerços de la demarcació. Després de dur a terme les investigacions, es va poder esbrinar que els productes exposats en diversos establiments s'havien adquirit en centres majoristes de Tarragona. 


Per aquest motiu, es va establir un operatiu per inspeccionar els comerços investigats, i es van detectar diverses partides de diferents joguines que no havien estat declarades a la duana. La policia també va detectar, a l'interior d'un dels locals, pel·lícules de DVD amb contingut pornogràfic visible, al costat de les joguines. En un altre dels magatzems es va detectar una partida de més de 5.000 bengales, que van ser retirades i dipositades en un magatzem autoritzat. 

 

13.100 joguines falsificades i potencialment perilloses

El total d'articles falsificats i sense etiquetar que els cossos policials van localitzar és de 13.100 joguines orientades a nens d'entre 3 a 5 anys, els quals no complien els mínims controls de qualitat i seguretat. La majoria de les joguines intervingudes contenen un sistema d'ancoratge de la bateria i llums poc segura i molt cridaners per atraure l'atenció dels nens. 

 

A conseqüència d'aquesta intervenció, es van instruir 7 actes per infracció de contraban. La Policia Nacional va comprovar la documentació de 48 ciutadans extracomunitaris, i va constatar que tots ells es trobaven en situació regular a l'Estat espanyol. 

 

La Guàrdia Urbana de Tarragona, per la seva banda, va fer 9 actes de denúncia per infraccions relacionades amb la seguretat dels establiments, deficiències en els sistemes contra incendis i insalubritat en els llocs de treball del personal. 

 
Comentaris

envia el comentari