L'escrit d'acusació que la CUP va presentar contra Josep Poblet segueix endavant

En els propers dies el jutge decidirà si es va a judici

L'escrit d'acusació que la CUP va presentarel passat 2 de març al Jutjat número 5 de Tarragona contra l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, segueix el seu tràmit. En l'escrit la CUP sol·licitava deu anys de presó per l'alcalde, per l'arquitecte Jorge Batesteza, la regidora d'Urbanisme i l'arquitecte municipal per l'actuació de les parts en la construcció del CAP de Vila-seca.

 

Pagar una fiança

El procediment habitual en aquests casos és que qui presenta l'escrit ha de pagar una fiança, en aquest cas a la CUP li demanaven 3.000 euros. Des de la formació de l'esquerra independentista van demanar al jutge estalviar-se aquest pagament ja que, amb tot els costos que estan assumint pel Cas Innova, preferien reservar-se aquesta quantitat. El jutge, però, no els va acceptar la petició i la CUP tenia cinc dies per fer front a la fiança.


Número de compte erroni

Com relatava el membre de la CUP Xavi Milian, no els va ser possible fer el pagament perquè el número de compte que els van donar era erroni. Llavors els van donar un nou número de compte però quan van anar per segona vegada a realitzar el pagament, el nou número també va resultar erroni. Finalment, a principis de la setmana següent, al tercer intent, la CUP va poder abonar la fiança.

 

Se sabrà si hi ha judici en els propers dies

La fase d'instrucció ja està acabada i ara mateix el procés judicial es troba en la fase intermitja —on primer les acusacions i després les defenses fan els seus escrits—. Una vegada s'acabi aquest tràmit i es doni trasllat dels escrits a la resta de les parts, fet que previsiblement passarà en els propers dies, el jutge decidirà si dicta l'acte d'obertura del judici oral. O sigui si s'anirà o no a judici.
Comentaris

envia el comentari