ÚLTIMA HORA

Torra vindrà finalment a la inauguració dels Jocs

Condemnat a presó un treballador de l'Hospital Joan XXIII per violar una pacient

L'Institut Català de la Salut haurà de pagar 12.000 euros a la víctima
Imatge d'arxiu d'una ambulància a les Urgències de l'Hospital Joan XXIII.
Imatge d'arxiu d'una ambulància a les Urgències de l'Hospital Joan XXIII. | delCamp.cat

 

El Tribunal Suprem ha ratificat la condemna de quatre anys de presó a un treballador de l'Hospital Joan XXIII i a l'Institut Català de la Salut a pagar una indemnització de 12.000 euros a una pacient després de ser violada per un treballador de manteniment de l'hospital. La secció segona de l'Audiència de Tarragona ja va dictar sentència el 28 de juliol de 2017 i va condemnar l’acusat a quatre anys de presó per un delicte d’abús sexual, així com a la pena de prohibició d’apropar-se a la víctima a menys de 500 metres i de comunicar-se amb ella durant un període de quatre anys. El tribunal li va imposar també el pagament d’una indemnització de 12.000 euros, una quantitat de la qual ha de respondre en concepte de responsable civil subsidiari l’Institut Català de la Salut (ICS). 

 

El condemnat al·legava que s’havia vulnerat la seva presumpció d’innocència i que hi havia errors en la valoració de la prova, mentre que l’ICS defensava que no li pertocava pagar cap indemnització. El Suprem rebutja que la sentència no estigués suficientment valorada o que el tribunal hagués fet una valoració incorrecta de la declaració de la víctima, i considera que el condemnat tan sols «mostra el seu desacord amb el resultat de la prova practicada i la seva valoració per part del tribunal».


La va violar mentre estava inconscient

Els fets van tenir lloc la nit del 2 de maig de 2013, quan la dona va ser traslladada en ambulància a l'Hospital Joan XXIII després d'haver pres ansiolítics i cocaïna, haver perdut la consciència i haver intentat autolesionar-se. En arribar al centre hospitalari, com que la dona estava alterada i es mostrava agressiva, va ser traslladada a un box de crítics. Una estona després el personal de seguretat va acompanyar la dona a la sala d'espera d'Urgències.

 

Passada la mitjanit, mentre ella esperava, l'acusat s'hi va apropar per preguntar-li com estava. L'home treballava com a interí per l'Institut Català de la Salut, com a personal de manteniment del centre. Llavors la va acompanyar a l'exterior, en una zona on no hi havia càmeres de vigilància. Allà, la dona a tornar a perdre la consciència i es va desmaiar. Va ser en aquell moment, mentre la víctima estava inconscient, quan l'acusat va realitzar una pràctica sexual, li va treure la roba i la va violar. 

 

Quan la dona es va despertar, va tornar a Urgències i va marxar després d'entregar la targeta sanitària. Un cop a casa seva, es va adonar que no recordava com hi havia arribat, i va veure que tenia el sostenidor i la camisa trencats. En aquell moment la dona es va adonar que havia passat alguna cosa, va recordar la violació i va acudir immediatament al servei d’Urgències de l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla perquè li fessin una exploració.
Comentaris

envia el comentari