Vila-seca en Comú vol que les empreses que tenen conflictes laborals no rebin subvencions

Consideren «lamentable» que PortAventura permeti la situació dels treballadors de Claro Sol
Membres del comitè d'empresa, dels sindicats, de Vila-seca En Comú i del PSC, recolzen els treballadors de Claro Sol.
Membres del comitè d'empresa, dels sindicats, de Vila-seca En Comú i del PSC, recolzen els treballadors de Claro Sol. | Oleguer Domènech

 

Vila-seca En Comú (VSEC) recolza la vaga dels treballadors de Claro Sol, l'empresa que realitza les tasques de neteja en els hotels de PortAventura. Ahir els treballadors denunciaven múltiples irregularitats per part de l'empresa, que arribaven al punt de no contractar els treballadors fins dies després d'haver començat a treballar.

 

Apunten a PortAventura

Elisabet Sánchez, regidora de VSEC, qualifica la situació de «greu i crítica» i recolza els treballadors «per dignitat». A més, apunta directament a Port Aventura, de qui ha dit que és «lamentable» que una empresa tan gran i que genera tants beneficis permeti una situació com la que denuncien els treballadors de Claro Sol. Sánchez també ha apuntat que PortAventura rep subvencions de l'Ajuntament de Vila-seca a través del Pla d'Impuls a l'Ocupació.

 

Moció en defensa dels treballadors

Per fer efectiu aquest suport, des de VSEC han anunciat que al ple del proper mes de maig presentaran una moció que demanarà diverses mesures per aconseguir millors condicions pels treballadors. La primera mesura es tracta d'atorgar un segell distintiu a aquells establiments hotelers que acreditin que els seus treballadors reben de l'empresa unes condicions econòmiques, socials i laborals justes.


Una altra de les peticions de la moció és que les empreses que tinguin conflictes laborals amb els seus treballadors no puguin optar a rebre subvencions del Pla d'Impuls a l'Ocupació. I és que des de VSEC asseguren que no hi pot haver un turisme de qualitat i sostenible sense que els treballadors siguin respectats.

 

Altres mesures que reclamen des de la formació és avançar la jubilació dels treballadors de la neteja de pisos i de bugaderia per la duresa física que suposa la seva feina i el càstig que deixa als seus cossos. A més també proposen que els treballadors puguin formar part del Patronat de Turisme ja que consideren que formen part del sector tant com els empresaris i els responsables polítics.


Conciliació al Departament de Treball

En la roda de premsa també hi han estat membres del Comitè d'Empresa de Claro Sol. La seva presidenta, Loli López, ha explicat que avui mateix ha rebut una citació on es reclama que comparegui al Departament de Treball de la Generalitat a Tarragona en una conciliació amb responsables de l'empresa, per intentar trobar una solució al conflicte.

 

Aquests l'han denunciada, com a presidenta del comitè, per haver convocat el que consideren una vaga il·legal. I segons han explicat des de UGT, en cas que la conciliació no arribi a bon port, molt probablement puguin acabar a judici.Comentaris

envia el comentari