El sindicat d'infermeria presenta una campanya contra les agressions a professionals

Vuit de cada deu treballadors pateix una agressió verbal o física al llarg de la seva carrera
Les responsables del sindicat Satse a Tarragona mostrant les enganxines de la nova campanya contra les agressions al personal d'infermeria
Les responsables del sindicat Satse a Tarragona mostrant les enganxines de la nova campanya contra les agressions al personal d'infermeria | delCamp.cat

 

Vuit de cada deu infermeres i infermers pateix una agressió verbal o física almenys un cop al llarg de la seva carrera professional. Amb aquesta premissa el sindicat d'infermeria, SATSE, ha presentat una campanya que porta per nom «STOP agressions. Res justifica una agressió» per visibilitzar i sensibilitzar a la població, els professionals del sector i les administracions sobre el problema. La delegació del sindicat a Tarragona ha fet la presentació d'aquesta campanya aquest matí, 13 de març. 


Un dels objectius de la campanya és animar als professionals a denunciar aquestes agressions, ja que, tal com ha explicat la secretaria del sindicat a Tarragona, Cati  Ródenas, només un 11% d'aquests incidents són denunciats. Un dels problemes, explica aquesta responsable, és que els professionals tendeixen a justificar les agressions, pel context en el qual es troben els malalts i familiars, i no denuncien. Unes agressions que, segons el sindicat, han augmentat darrerament degut a les retallades que han provocat un allargament dels temps d'espera.

 

Malgrat que les últimes xifres sobre aquesta problemàtica són de 2012, els responsables saben del cert que el problema no ha parat. I a banda de demanar als professionals que denunciïn, volen conscienciar a les administracions sobre l'agreujament del problema derivat de la falta de recursos. La campanya, que es tractarà de repartir tríptics i posar cartells, busca, també, conscienciar als pacients i familiars de la bona voluntat dels professionals i deixar-los clar que ells no són els responsables de les mancances del sistema sanitari. 


«Volem conscienciar a la societat de la imprudència de les agressions i deixar clar que agredir a un professional no surt gratis», ha dit Ródenas a la roda de premsa de la presentació. La campanya s'ha presentat a tot l'Estat i es demanarà a les administracions públiques i empreses sanitàries privades que adoptin mesures preventives per evitar en tot el possible les agressions a infermeres i infermers. 

 

 Comentaris

envia el comentari