El PDECat proposa batejar la plaça interior del Mercat amb el nom d'Albert Abelló

«La seva vida va girar entorn a aquest equipament comercial», justifica el partit
El Mercat Central de Tarragona és el centre de l'eix comercial de la ciutat
El Mercat Central de Tarragona és el centre de l'eix comercial de la ciutat | Tarragona Turisme

 

El PDECat ha demanat a l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, recordar el portaveu del partit Albert Abellómort el passat 20 de desembre a causa d'un infart— amb un espai en la seva memòria al Mercat Central de la ciutat. La proposta del PDECat és batejar la plaça interior de l'equipament amb el nom de Joan Albert Abelló Hierro, i la petició es debatrà al pròxim Consell d'Administració d'ESPIMSA, l'Empresa de Serveis i Promocions d'Iniciatives Municipals.

 

El grup municipal del PDECat defensa que la vida d'Abelló «va girar entorn a aquest equipament comercial», i afegeix que «l'indret escollit no podia ser altre» que el Mercat Central. «La seva besàvia ja tenia aquí una peixateria l'any 1915», ha recordat la regidora Cristina Guzmán en fer pública la proposta.


La història d'un emprenedor

Albert Abelló estava especialment vinculat al comerç tarragoní, i actualment gestionava negocis com el Nipo Sushi Bar del propi Mercat Central. La seva trajectòria com a emprenedor comença el 1987, quan va fundar la cadena de congelats 'Anna Pons' amb 27 anys. El negoci va ser adquirit per 'La Sirena' el 2003.

 

Abans de ser regidor de CiU i el PDECat, Abelló va presidir la Cambra de Comerç de Tarragona entre el 2006 i el 2015, des d'on va impulsar la iniciativa gastronòmica 'Tarragona dTapes'. També va ser president de la Fundació Topromi, de la Fundació Caixa Tarragona i va ser conseller de Catalunya Banc i l'Autoritat Portuària de Tarragona.
Comentaris

envia el comentari