Les obres de la nova Escola Arrabassada de Tarragona començaran en menys d'un mes

El projecte comptarà amb un pressupost de quatre milions i mig d'euros que destinarà el Departament d'Enseyament de la Generalitat
Presentació del projecte d'obres de la nova Escola Arrabassada
Presentació del projecte d'obres de la nova Escola Arrabassada | Caralp Mariné

 

Cada cop falta menys perquè els alumnes de l'Escola Arrabassada de Tarragona abandonin els barracons i s'instal·lin en un nou edifici. Aquest matí, setze d'abril, l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros i el director general de Centres Públics del Departament d'Enseyament, Antoni Massegú, han anunciat des d'una aula de l'escola, que les obres començaran d'aquí a menys d'un mes. El projecte comptarà amb un pressupost de més de quatre milions i mig d'euros que destinarà aquest departament de la Generalitat. 


Es tracta d'una escola de dues línies, que comptarà amb sis aules d'educació infantil, dotze aules d'educació primària, una sala de psicomotricitat, una biblioteca i un gimnàs, aquests dos últims també estaran oberts als veïns en horari més enllà de l'escolar, una cuina i un menjador i aules específiques, com les que es destinen a informàtica o plàstica. En total tindrà 3.690 metres quadrats. 

 

La portaveu de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'escola, Arianna Ciurana, s'ha mostrat contenta per la notícia i ha assegurat que els pares ja estaven impacients per la demora. «Tenim ganes de tenir un edifici com cal per poder fer la feina en condicions», ha sentenciat. 


Onze anys en barracons

L'Escola Arrabassada de Tarragona fa onze anys que realitza les classes als alumnes en mòduls prefabricats, el que es coneix com a barracons. Finalment, doncs, es tiraran endavant unes obres que fins ara havien estat encallades. Si tot va bé estaran enllestides d'aquí a 22 mesos, moment en el qual es podran traslladar els alumnes. L'Escola estarà situada al carrer Mercè Rodoreda, molt a prop de l'estadi del Nàstic. 

 

Imatge de l'Escola Arrabassada
Imatge de l'Escola Arrabassada | Caralp Mariné

 

Finalment doncs, s'iniciaran unes obres que han estat reclamades des de fa molt temps per part dels professionals del centre i les famílies dels alumnes i que estaven ja licitades des de fa uns mesos. El projecte es va paralitzar a causa d'un conveni que mantenia l'Ajuntament amb una escola concertada, les Dominiques, a qui cedia el solar on s'ha de construir la nova Escola Arrabassada. 

 

El consistori ha informat que s'ha arribat a un acord amb les Dominiques per explorar «conjuntament la millor ubicació per a la construcció d'un nou centre escolar». Amb tot, però, l'alcalde de Tarragona no ha entrat en detall sobre els punts d'aquest acord, perquè, ha dit, no vol «fer mal a la comunitat educativa durant el període d'inscripcions». Comentaris
Africa
Bones notícies!!! Gràcies!!!

envia el comentari