L’Hospital Joan XXIII tindrà una segona sala d’hemodinàmica tal com reclamaven els sindicats

La sala actual va realitzar 1000 angioplàsties l’any 2017 i va tenir 520 activacions de codi infart, 50 més que l’any anterior
La sala d'hemodinàmica de l'Hospital Joan XXIII.
La sala d'hemodinàmica de l'Hospital Joan XXIII. | TarragonaDiari.cat

 

L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona tindrà una segona sala d’hemodinàmica. El consell d’administració de l’Institut Català de la Salut va aprovar, el passat 22 de desembre, treure a concurs la provisió d’una segona sala d’hemodinàmica, que s’ubicarà en paral·lel a l’actual per optimitzar espais comuns com la secretaria, el transfer, els despatxos mèdics, els vestidors i la zona de descans. Es tracta d'una reivindicació que havien dut a terme diversos sindicats, sobretot la CGT, i el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona.

 

La sala actual d’hemodinàmica té un ús intensiu, de dilluns a divendres, i 24 hores els set dies de la setmana per a l’activació del codi infart. El passat any 2017 es van realitzar 1000 angioplàsties i va tenir 520 activacions de codi infart, 50 més que al 2016. El cap de cardiologia de l’Hospital Joan XXIII, Alfredo Bardají, explica que «tot i el gran volum d’activitat d’aquesta sala, encara queda una part de població, concretament la del Vendrell, que s’atén a Barcelona». Bardají puntualitza que «aquesta població suposa uns 400 cateterismes diagnòstic i terapèutics a l’any, que es faran en aquesta segona sala». La segona sala d’hemodinàmica comptarà amb la tecnologia més moderna amb integració de tècniques d’imatge cardíaca i servirà per realitzar, a més, uns 150 procediments d’electrofisiologia.

 

Els pacients que pateixen més infarts tenen una mitjana d’edat d’entre 60 i 70 anys, tot i que actualment han augmentat els casos de pacients més joves, i dues terceres parts són homes. Les persones fumadores i diabètiques presenten més risc. Alfredo Bardají afirma que «la mortalitat actualment està al voltant d’un 6% quan fa 30 anys se situava sobre el 40%».

Comentaris

envia el comentari