L'alcalde Ballesteros inaugura la Marató de Donació de Sang a Joan XXIII

La iniciativa ha donat el tret de sortida aquest divendres, i s'allarga fins el 19 de gener
L'alcalde ha obert aquest matí la Marató de Donació de Sang, que s'allargarà fins el 19 de gener
L'alcalde ha obert aquest matí la Marató de Donació de Sang, que s'allargarà fins el 19 de gener | Twitter @pfballesteros

 

La Marató de Donació de Sang ja està en marxa a Tarragona. L'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, ha inaugurat aquest divendres al matí, 12 de gener, la nova edició de la iniciativa des de l'hospital Joan XXIII. Ballesteros ja ha fet la seva donació, i ha instat els tarragonins i tarragonines a seguir el mateix camí. La Marató s'allargarà fins el dia 19 de gener.

 

 

L'hospital Joan XXIII serà l'encarregat de rebre tots els donants tarragonins, i la demarcació ofereix altres dos centres sanitaris: l'hospital Sant Joan de Reus, i el Verge de la Cinta de Tortosa. La proposta solidària arriba en un moment delicat on les reserves no donen per més d'una setmana, després d'unes festes de Nadal on les donacions han baixat en un 25%.


Aparcament gratuït

La directora del Banc de Sang a Tarragona i les Terres de l'Ebre, Virgínia Callao, va explicar a principis de setmana que es tracta d'un descens habitual, i que la Marató pretén revertir aquesta manca de reserves. L'auge de la grip en les darreres setmanes, fins arribar al nivell d'epidèmia, també ha contribuït a rebaixar el nombre de donacions.

 

 

Per facilitar l'accés de donants durant la Marató, s'oferirà aparcament gratuït a Joan XXIII. Des del Banc de Sang i Teixits assenyalen que el major grau d'urgència recau en la sang de tipus 'O negatiu', on el volum de reserves només cobriria les necessitats per a tres dies. La Marató es repeteix a onze hospitals de tot Catalunya, espera superar les 8.000 donacions finals i és un dels actes solidaris més tradicionals de principis d'any.
Comentaris

envia el comentari