L'Ajuntament de Tarragona recomana no creuar les processons de Setmana Santa, però no sancionarà

Un comunicat emès sobre recomanacions per Setmana Santa crea confusió entre alguns veïns de la Part Alta
Setmana Santa a Tarragona 2017: Processó del Sant Enterrament
Imatge d'arxiu de la Processó del Sant Enterrament de Tarragona. | Antonio Bistouras

 

L'Ajuntament de Tarragona no sancionarà els veïns de la Part Alta que creuin les processons de Setmana Santa. Així ho detalla l'Ajuntament, arran de la confusió que ha provocat en alguns veïns el comunicat emès el passat 22 de febrer on s'especificaven unes recomanacions i bones pràctiques durant la celebració de les processons de Setmana Santa. El comunicat recorda als establiments de restauració ubicats dins del recorregut que hauran de retirar les terrasses i d'altres objectes, com tamborets, taules altes, ombrel·les o jardineres. Seguidament recomana que els comerços apaguin qualsevol tipus de música, llum de rètols o qualsevol altre que «afecti la solemnitat de la Processó» durant la Processó del Sant Enterrament.

 

L'Ajuntament també recomana als veïns i espectadors que evitin en tot moment el creuament de les processons durant la seva celebració, utilitzant de manera alternativa les indicacions que a l'efecte siguin donades pels Serveis de la Guàrdia Urbana, Protecció Civil i dels voluntaris i membres de la pròpia organització dels actes». Així mateix, es demana a la ciutadania que es respecti la ubicació de les tanques, així com respectar els espais i indrets d'interès cultural. 


L'incompliment es podrà considerar sanció greu

El comunicat especifica a continuació l'horari i els carrers afectats pels actes de Setmana Santa, en els quals els establiments hauran de retirar els objectes que obstaculitzin la via, i d'on els veïns hauran de retirar els seus vehicles. Finalment, l'Ajuntament especifica que «l'incompliment de l'ordenat es podrà considerar com a sanció greu, així com a presumpta desobediència a l'Autoritat, pel que l'Ajuntament de Tarragona podrà exercir les accions que corresponguin en cada cas». Aquest últim punt és el que ha dut la polèmica i la confusió entre els veïns de la Part Alta, ja que es podia interpretar que el fet de travessar de banda a banda del carrer també podia ser considerat objecte de sanció, i denunciaven que sovint l'única manera d'arribar a casa seva és travessant el carrer. Des de l'Ajuntament de Tarragona han especificat que l'objecte de sanció es refereix a aquells establiments que no retirin les terrasses i els objectes del carrer, així com als veïns que no retirin els cotxes dels carrers afectats. 
Comentaris

envia el comentari